Vučinić: Biću tu i u narednom ciklusu!

"Sve trofeje koje sam osvojio u Italiji dao bih za jedan plasman Crne Gore na veliko takmičenje"
26 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2015. 13:28h

Kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić predvodiće "sokole" i u narednom ciklusu kvalifikacija!

Iako će tada imati 33 godine, iako će zbog crvenog kartona propustiti prije dvije (ili tri) utakmice na početku ciklusa za Mundijal u Rusiji 2018, Vučinić će i dalje biti tu - na raspolaganju.

Pred prijateljsku utakmicu sa Makedonijom u Skoplju koju će baš zbog suspenzije koja ga čeka početi sa klupe, napadač Al Džazire pričao je novinarima kakav je specijalan osjećaj nositi nacionalni dres.

"Motivacije nikada ne nedostaje kada radite ono što volite. A ja volim da igram fudbal. Motivisan sam za narednci ciklus, sigurno ću biti tu. Želim da sa reprezentacijom odem na neko veliko takmičenje. Puno trofeja sam osvojio u Italiji, 10 ili 11, ali bih mijenjao sve te pehare za jedno veliko takmičenje sa Crnom Gorom. Pa čak i da ne igram tamo, igram samo da budem dio ekipe", rekao je Vučinić, strijelac 17 golova za nacionalni tim.

"I dan-danas, poslije toliko godina, ja na početku utakmice osjećam tremu kada igram za reprezentaciju. Igrao sam za mnoge klubove, na mnogim stadionima, promijenio puno svlačionica i saigrača, ali ta atmosfera kada igrate za reprezentaciju - to je nesto sasvim drugačije".

Kada je Vučinić u finišu duela sa Austrijom prošlog mjeseca dobio crveni karton - mnogi su pomislili da je to oproštaj.

"’Žao mi je što neću igrati dvije prve utakmice u narednim kvalifikacijama, žalim zbog tog crvenog kartona. Sa sudijom Orsatom imao sam i ranije problema, u Italiji. Pogriješio sam što sam pričao sa njim na italijanskom, da sam pričao na crnogorskom vjerovatno ne bi ništa bilo’’, kazao je Mirko, uz osmjeh.

Večeras u Skoplju, Vučinić će (sa klupe) odigrati 44. utakmicu za reprezentaciju Crne Gore. Samo su Elsad Zverotić (55) i Simon Vukčević (43) više puta od njega oblačili nacionalni dres.

"Nadam se da ćemo pobijediti, želimo da pobijedimo. Pobjede su ono što nam nedostaje. Bez obzira što se radi o prijateljskom meču, cijl je da u dobrom raspoloženju završimo godinu".

Odbio sam da se vratim u Italiju, ali želim da završim karijeru u Lećeu

Vučinićeva Al Džazira loše je počela Zalivsku ligu - 10. mjesto nakon sedam kola premalo je od tima koji konkuriše za titulu.

"Kako smo počeli? Nikako! Nadam se, ipak, da ćemo uskoro početi da pobjeđujemo".

Bez obzira na startne poraze, Vučinić uživa u Abu Dabiju.

"Tražila su me dva-tri kluba iz Italije, ali sam donio sam odluku da ostanem u Emiratima. Tamo mi je bolje nego u Italiji".

Vučinić je, ipak, najavio povratak na Apenine. Za nekoliko godina...

"Mnogo sam vezan za Leće, tamo sam i počeo profesionalnu karijeru. Ako budem zdrav i ako budem mogao da im pomognem, tamo ću završiti karijeru. Biće dobro ako ih uvedem Seriju B", zaključio je Vučinić.

Bonus video: