Brnović: Bolja smo ekipa od Makedonije

56 pregleda 19 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2015. 19:41h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore kvalitetnija je od Makedonije, favorit je i želi pobjedu u Skoplju, kazao je selektor Branko Brnović.

Crna Gora i Makedonija odigraće sjutra u Skoplju priijateljski meč. Brnović je kazao da crnogorski fudbaleri nijesu ispunili ono što su očekivali u kvalifikacijama i da u utješnom meču sa Makedonijom žele pobjedu.

"Favoriti smo, bolja smo ekipa od njih, ali to u fudbali ne mora ništa da znači. Svi očekujemo pobjedu. Izaći ćemo na teren i pokušati da ostvarimo pobjedu. Makedonija se u svim utakmicama na svom stadionu branila i pokušala iz kontre da posigne gol. Nemamo šta da čekamo, prvi put imamo kompletnu ekipu. Favoriti smo i očekujem pobjedu", rekao je Brnović na brifingu.

On je najavio da će u Skoplju igrati najjači sastav, izuzev Mirka Vučinića koji će biti na klupi.

"Igraće najjači tim, osim Vučinića. On neće imati pravo nastupa u prva dva meča narednih kvalifikacija. Biće na klupi i ukoliko bude potrebno ući će u igru. Stevan Jovetić počinje od početka", kazao je Brnović.

On je rekao da ukoliko u ovim kvalifikacijama nije napravlje rezultat jeste kvalietan tim.

"Svi igrači, osim Vučinića Marka Baše, imaju ispod 30 godina. Imamo momaka sa po 20 ili 21 godinu. Napravljena je ekipa koja može duže vremena da igra zajedno. Baša i Vučinić ostaju i u narednom ciklusu i uz nekoliko igrača iz mlade reprezentacije u narednim kvalifikacijama možemo da igramo zapaženu ulogu. Sa mnom ili bez mene reprezentacija ima budućnost. Ne možemo da kažemo da smo favoriti u toj grupi, ali treba pustiti ekipu da igra i onda neće biti problema", kazao je Brnović.

On je odgovarajući na pitanje da prokomentariše njegov status, kazao da je sjutra utakmica sa Makedonijom i da ima ugovor do 31. decembra.

Brnović je naglasio da je atmosfera u ekipi dobra i da crnogorsku selekciju čini grupa odličnih mmaka.

"Međusobno se poštuju, imaju kvalitet i samo je potreban rezultat. Moramo da sjutra da pobijedimo i povratimo ugled ekipe i crnogorskog fudbala", kazao je Brnović.

Biće to 28. prijateljski meč koji je crnogorska selekcija odigrala od 2007. godine i prvog duela sa selekcijom Mađarske.

Crnogorska i makedonska reprezentacije nijesu uspjele da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Makedonija je bila posljednja u grupi C, u konkurenciji Španije, Slovačke Ukrajine, Bjelorusije i Luksemburga, sa svega četiri osvojena boda.

Crna Gora je bila četvrta u G grupi, sa 11 bodova, iza Austrije (28), Rusije (20) i Švedske (18).

Biće to treći prijateljski meč crnogorske i makedonske selekcije.

Crna Gora je u novembru 2008. godine pod Goricom pobijedila 2:1, golovima Miodraga Džudovića i Stevana Jovetića.

U martu 2010. godine, Makedonija se revanširala rivalu identičnim rezultatom, golovima Ilije Naumovskog i Gorana Pandeva.

Jedini gol za Crnu Goru postigao je Marko Baša.

Utakmica na stadionu Filip II u Skoplju počeće u 18 sati.

Bonus video: