KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA FIFE

Infantino želi da proširi Svjetsko prvenstvo na 40 reprezentacija

"Pogledajte kvalifikacije za Euro, kvalifikovale su se neke ekipe koje se nikad nisu kvalifikovale, a neke koje uvijek prođu nisu uspjele", rekao je Infantino
0 komentar(a)
Infantino, Foto: Reuters
Infantino, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2015. 14:27h

Generalni sekretar Uefe Đani Infantino uključio se u borbu za predsjednika Fife na predstojećim izborima, 26. februara.

Njegova misija nije tajna - Italijan "čuva leđa" Mišelu Platiniju, koji je pod suspenzijom Fife, a takođe je jedan od kandidata.

U slučaju da se Platiniju dozvoli da učestvuje u trci, Infantino će se povući. Ako predsjednik Uefe dobije zabranu, Infantino kraće u trku.

Danas je i otkrio plan kojim želi da zadobije povjerenje učesnika kongresa Fife. Prvi njegov korak ako bude izabran biće ni manje ni više nego proširenje Svjetskog prvenstva s 32 na 40 reprezentacija! 

"Moj stav oko proširenja Mundijala temelji se na iskustvu koje imamo u Evropi sa Evropskim prvenstvom. Pogledajte kvalifikacije, kvalifikovale su se neke ekipe koje se nikad nisu kvalifikovale, a neke koje uvijek prođu nisu uspjele", rekao je Infantino, koji je zadovoljan kako izgledaju kvalifikacije za Euro koje je prošireno sa 16 na 24 reprezentacije.

"To je stvorilo potpuno novu dinamiku kvalifikacija, više entuzijazma. Želite li biti ozbiljni u razvoju fudbala, morate uključiti još ekipa na najveći fudbalski događaj na svijetu."

Preporučujemo za Vas