Bitan meč, bez obzira na to što je prijateljski

"Ulazimo u meč, kao i u uvijek, veoma motivisano, sa željom da trijumfujemo. Kada dolazimo da igramo za reprezentaciju motiv je uvijek veliki samim tim što predstavljamo svoj narod", rekao je as Atletika
3 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Filip Roganović
Stefan Savić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.11.2015. 17:50h

Stefan Savić, kao jedan od lidera reprezentacije, najavljuje igru na pobjedu u Skoplju, bez obzira na to što je u pitanju prijateljski meč.

"Bilo bi lijepo završiti godinu trijumfom i da se polako okrenemo pripremanju narednih kvalifikacija. Prethodne su prošle kako su prošle, mislim da smo napravili blagu smjenu generacija i da ova reprezentacija ima kvalitet koji će pokazati u budućnosti", rekao je as Atletika iz Madrida i dodao:

"Važno je upisati pobjedu, prijateljske utakmice su takođe bitne. Ulazimo u meč, kao i u uvijek, veoma motivisano, sa željom da trijumfujemo. Kada dolazimo da igramo za reprezentaciju motiv je uvijek veliki samim tim što predstavljamo svoj narod".

Biće ovo treći međusobni meč Crne Gore i Makedonije (po jedna pobjeda i poraz).

"Nisam do sada igrao nijednom protiv Makedonije, ali se ovaj duel sigurno razlikuje od naša dva prethodna".

Savić nije starter u Atletiku, Dijego Simeone je prednost dao Dijegu Godinu i Hose Mariji Himenesu. Ipak, Simeone vjeruje u našeg reprezentativca, koji je odigrao cijeli meč u nedjelju veče u trijumfu nad Sportingom (1:0).

"Osjećam se odlično, sada sam igrao u prvenstvu, ostvarili smo mnogo bitnu pobjedu. Nadam se da ću igrati više ubuduće, da ću imati kontinuitet u klubu. Dobro nam ide, i dalje imamo situaciju pod kontrolom u Ligi šampiona, siguran sam da ćemo proći grupu, bilo kao prvi ili drugi. U Primeri smo trenutno treći na bod od Reala i četiri od lidera Barselone. Mislim da nas sada čeka lakši raspored, jer smo u prvih 10 kola imali sve praktično derbi utakmice".

U Firenci je euforija, sanja se Skudeto

Savić je priznao i da prati dešavanja u Seriji A, odakle je ljetos otišao u Atletiko Madrid.

Naš fudbaler je tri godine nosio dres Fiorentine, koja je sada lider Serije A sa istim brojem bodova koliko ima i Inter.

"Pratim italijanski fudbal, naravno pratim i Fiorentinu. U kontaktu sam sa nekoliko bivših saigrača i drago mi je što im tako dobro ide. Firenca je specifična, kada krene dobro cijeli grad drma euforija, pa sigurno da se potajno vjeruje i u Skudeto. Ipak, mislim da bi i plasman u Ligu šampiona bio veliki uspjeh za "violu", navodi Savić.

Koliko se razlikuje Primera od Serije A?

"U Seriji A sam proveo tri godine, odlično mi je bilo u Fiorentini i imali smo veoma dobre rezultate. Osjećao sam da je vrijeme za promjenu, stigao je poziv Atletika koji nisam mogao da odbijem. U Italiji je bilo odlično, a polako se privikavam na špansku ligu i mislim da neću imati nikakvih problema, jer ako imate kvalitet onda ćete ga svuda pokazivati", zaključio je Savić.

Bonus video: