Debitant Mijušković: Čekao sam poziv Crne Gore, ne Makedonije

"Razmišljao sam i o Makedoniji. Ali, mlad sam, imam 23 godine i htio sam da sačekam još malo, da vidim da li ću dobiti poziv da branim boje svoje države", rekao je Mijušković
110 pregleda 6 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.11.2015. 17:25h

Ako se ne desi nešto nepredviđeno Crna Gora će protiv Makedonije u četvrtak lansirati makar jednog debitanta - Nemanju Mijuškovića.

Štoper skopskog Vardara dobio je priliku da nastupi za "hrabre sokole" u posljednjem meču u 2015. godini i da pokuša da se nametne kao ozbiljna opcija u srcu odbrane.

"Veoma sam zadovoljan što sam dobio poziv u reprezentaciju, to je san svakog igrača, posebno mene koji sam dijete Podgorice. Žao mi je što prvi meč ne igramo u našem glavnom gradu, već gostujemo, ali se nadam da ću opravdati poziv selektora i da ću dobiti povjerenje i ubuduće", rekao je 23-godišnji Mijušković pred današnji trening.

Logično, bivši fudbaler Rudara, Sarajeva, koji ima staž i u Rusiji, očekuje da dobije šansu...

"Prijateljska je utakmica, ne opterećujem se time da li ću biti na terenu od starta. Najvažnije mi da je upišem nastup koji sam željno iščekivao i najbitnije je da pobijedimo. Trijumf bi mnogo značio za nas, a to da li ću igrati svakako nije imperativ. Volio bih da zaigram, i to od prvog minuta, ali neka bude kako selektor odluči", ističe Mijušković i navodi da zna sve o svojoj reprezentaciji.

"Pratio sam prošle kvalifikacije, gledao sve utakmice. Imali smo tešku grupu, realno nije bilo lako izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. U toj utakmici sa Lihtenštajnom smo najviše izgubili, kao i protiv Rusije na svom terenu. Uvijek je potrebno i da imate sreće, a nas nije pogledala".

Prethodnih dana se pojavila informacija o mogućnosti da Mijušković zaigra za makedonsku reprezentaciju. Kako sam fudbaler navodi, to je bilo daleko od realizacije.

"Razmišljao sam i o Makedoniji. Ali, mlad sam, imam 23 godine i htio sam da sačekam još malo, da vidim da li ću dobiti poziv da branim boje svoje države. Očekivao sam neku smjenu generacija i sada sam tu. Zadovoljan sam, jer sam bio spreman da čekam poziv Crne Gore. Čim sam vidio da se igra meč sa Makedonijom u Skoplju pomislio sam da je sada idealan momenat da debitujem za Crnu Goru. Jer, imaću priliku da zaigram na svom stadionu. Zaista sam najviše sada očekivao poziv", kaže Mijušković.

Makedonci su u lošoj situaciji

Makedonija je u ovom momentu tim koji može da se pobijedi, ali vjeruje u bolje dane tamošnjeg fudbala.

"Kod njih slijedi smjena generacija. Imaju dosta dobrih mladih igrača koje poznajem iz domaće lige. Nadam se da će zbog njih, ali i zbog klupskog fudbala u Makedoniji, početi da prave ozbiljnije rezultate, jer trenutno nije sve onako kako se očekuje".

Kakve su bile reakcije na mogućnost da zaigraš za njih?

"Oni su trenutno u lošoj situaciji i trebaju im novi igrači. Na te medijske natpise da igram za Makedoniju reakcije su bile pozitivne. Smatrali su da bi to bio plus za njih. Ja se, međutim, tamo nisam izjašnjavao oko svoje želje, jer sam čekao poziv Crne Gore. U slučaju da je priča sa Makedoncima postala ozbiljnija, prvo bih razgovarao s ljudima iz našeg saveza. Da pitam kakvo je njihovo mišljenje o meni i svemu tome. I na kraju se isplatilo", naveo je Mijušković.

Bonus video: