Venger: Uvijek sam se divio Fergusonu, jer je znao da evoluira

“Uvijek je znao da izmisli nešto novo, kako da evoluira. Nije htio da se uljuljka uspjesima. To je kvalitet kojem se oduvijek divio. Znao je da sebi postavi izazov, a čak je to nekad radio i instiktivno”, rekao je Venger za “L'Ekip”
60 pregleda 0 komentar(a)
Arsen Venger i Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Arsen Venger i Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2015. 15:29h

Arsen Venger i ser Aleks Ferguson su bili veliki rivali, njiohovi Arsenal i Mančester junajted su vodili jedne od najzanimljivijih bitaka tih godina u svijetu fudbala.

Bilo je svađa, ali su se uvijek poštovali. Francuz koji je i dalje na kormilu “tobdžija” je istakao da je i dalje u kontaktu sa legendarnim Škotom, a otkrio je kojem njegovom kvalitetu se oduvijek divio.

“Ferguson je primjer za sve. Uvijek je znao da izmisli nešto novo, kako da evoluira. Nije htio da se uljuljka uspjesima. To je kvalitet kojem se oduvijek divio. Znao je da sebi postavi izazov, a čak je to nekad radio i instiktivno”, rekao je Venger za “L'Ekip”.

Priznao je, međutim, da ne bi mogao da se povuče kao Fergi, jer nema druge pasije osim fudbala.

“Volio je konje. O vinu je znao više nego ja. Nedavno smo sreli i upitao sam ga da li mu nedostaje posao. Odgovorio mi je: Ne uopšte. U tom trenutku sam bio razočaran, ali sam se i tješio, jer sam pomislio da ću se i ja tako osjećati jednog dana. Ali, sada ne razmišljam o penziji, jer me fudbal uzbuđuje”.

Venger je otkrio da mu je teško kada vidi nekadašnje fudbalere.

“Patim kada vidim bivše igrače, koji dođu da me vide, a više nisu srećni. Biti predstavljen kao Gospodin X, bivši igrač Arsenala, a ne kao ono što si sada, veoma je bolno. Nadam se da ću u životu poslije fudbala biti nešto drugo, a ne samo bivši menadžer Arsenala. Treniraću djecu, biću koristan”, zaključio je Venger.

Bonus video: