Konte: Igrači moraju da poštuju reprezentaciju

Konte je nedavno saopštio spisak igrača za prijateljske utakmice sa Belgijom i Rumunijom, a među pozvanima nema fudbalera Napolija Lorenca Insinjea. Italijanski mediji spekulišu da se radi o disciplinskoj mjeri
1 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.11.2015. 14:32h

Selektor reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je danas da u ekipi neće biti mjesta za fudbalere koji ne shvataju vrijednost nastupa za državni tim.

Konte je nedavno saopštio spisak igrača za prijateljske utakmice sa Belgijom i Rumunijom, a među pozvanima nema fudbalera Napolija Lorenca Insinjea. Italijanski mediji spekulišu da se radi o disciplinskoj mjeri.

“Nositi dres reprezentacije i postati selektor Italije je jedinstvena privilegija i veliko zadovoljstvo. Mislim da nema potrebe objašnjavati koliko je vrijedan dres 'azura'. Oni koji to ne razumiju su neprikladni i neodgovarajući”, rekao je Konte.

On je prisustvovao predstavljanju dresa reprezentacije Italije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, koje je izradio njemački proizvođač sportske opreme “Puma”.

“Ali, mogu da računam na neke momke koji oličavaju duh (reprezentacije) i to je veoma važno”, dodao je selektor Italije.

Bonus video: