Mitrogol pokrenuo Fulam, Dembele spasilac Barselone

Predstavljamo vam igrače koji su obilježili fudbalski vikend u najjačim evropskim ligama
0 komentar(a)
aleksandar mitrović, Foto: Beta/AP
aleksandar mitrović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.11.2018. 13:52h

Aleksandar Mitrović je dugo čuvao poziciju Slaviši Jokanoviću u Fulamu, a već je počeo da se “brine” i o Klaudiju Ranijeriju, koji je u subotu debitovao na klupi “kotidžersa”.

Popularni Mitrogol je bio dvostruki strijelac u pobjedi nad Sautemptonom, a posebno će se prepričavati pogodak za 3:2, kada je jednim potezom pokazao o kakvom je napadaču riječ...

Kolo u evropskim ligama su obilježili i Interov Balde Keita, kao i Usman Dembele, koji je donio Barseloni bod u Madridu protiv Atletika. Kada su u pitanju anonimusi, onda je apsolutni heroj Dodi Lukabakio iz Fortune, trostruki strijelac u duelu sa Bajernom.

GOLMANI

Lopes (Lion) - Lionove probleme u derbiju protiv Sent Etjena je riješio iskusni golman i bio najzaslužniji za trijumf od 1:0.

Sorentino (Kjevo) - uvijek je posebno inspiran u duelima sa velikim favoritima. Tako je bilo i protiv Napolija...

ODBRANA

Pišček (Borusija Dortmund) - dao je evrogol za pobjedu “milionera” u Majncu.

Aleksander-Arnold (Liverpul) - pogodak iz slobodnog udarca protiv Votforda je dokaz kakav kvalitet u nogama ima mladi desni bek.

Rosetini (Kjevo) - briljirao je u Napulju, Arkadijuš Milik se nije naigrao u drugom poluvremenu...

Penja (Eibar) - ostaće upisano da je Eibar deklasirao Real Madrid, koji gotovo da nije imao šansi protiv inspirisanog domaćina.

SREDINA

David Silva (Mančester siti) - otvorio je goleadu protiv Vest Hema, opet gospodario terenom... Španac posljednja dva mjeseca igra u top formi.

Tovan (Marsej) - njegov het-trik protiv Amijena je donio Marseju drugi uzastopni trijumf u Ligi 1.

Korea (Lacio) - Rimljani su bili pred porazom protiv Milana, sve dok bivši fudbaler Sevilje nije majstorski primio gol i pogodio mrežu Donarume u 94. minutu.

NAPAD

Mitrović (Fulam) - dao je sedam golova u Premijer ligi, samo su Aguero i Obamejang produktivniji od njega (postigli su po osam).

Keita (Inter) - dobio je šansu u rotaciji protiv Frozionea i vratio je treneru Lućanu Spaletiju s dva pogotka i asistencijom.

Dembele (Barselona) - kritikovan je van terena, ali kada dobije šansu on je koristi - zatresao je mrežu Atletika i spasao Barsu poraza.

Lukebakio (Fortuna Diseldorf) - život 21-godišnjeg Belgijanca se vrtoglavo promijenio u subotu između 15.30 i 17.30 časova kada je radio šta je želio odbrani Bajerna.

Bonus video: