Bajern protiv Benfike - posljednjih 90 minuta za Kovača?

Bavarcima za plasman u osminu finala dovoljan i bod. Derbi za prvo mjesto na “Olimpiku”, Siti i Juventus pred promocijom
0 komentar(a)
Niko Kovač, Foto: Beta-AP
Niko Kovač, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.11.2018. 09:07h

Bajern je u dobroj situaciji pred posljednja dva kola, grabi ka osmini finala Lige šampiona, ali večerašnji duel sa Benfikom bi trebalo i da bude posljednji na klupi za trenera Nika Kovača.

Hrvat nikako da pronađe mir u Bavarskoj, a navodno je poslije remija sa Fortunom u subotu (3:3, iako je Bajern vodio 3:1) definitivno donijeta odluka da će biti smijenjen.

Kako javlja “Bild”, čija se riječ poštuje u fudbalskom svijetu u Njemačkoj, Kovač sigurno ide, a najbliži da ga naslijedi je Arsen Venger.

“Venger ima veliko poštovanje čelnika Bajerna, iako je neslavno završio 22-godišnju epizodu u Arsenalu. U Bajernu se vjeruje i da Francuz ima dovoljno autoriteta da smiri svlačionicu”, piše “Bild”.

Upravo je svlačionica odavno “presudila” Kovaču, jer je izgubio podršku igrača koji se najviše pitaju - Tomasa Milera, Franka Riberija, Arjena Robena, Manuela Nojera i Matsa Humelsa. U takvom okruženju, bivši selektor Hrvatske i nije imao velike šanse da opstane.

Bajern dva kola prije kraja u grupi E ima 10 bodova, dva više od Ajaksa, a šest od Benfike. Za prolaz u osminu finala mu je dovoljno i da ne izgubi od lisabonskog velikana...

Istovremeno, u Rimu slijedi bitka za prvo mjesto - sastaće se Roma i Real Madrid, koji sa po devet bodova dijele lidersku poziciju u grupi G. Pred promocijom u nokaut fazu su Mančester siti, Juventus, a proći će i Mančester junajted - u slučaju da savlada Jang Bojs, a Juve slavi u duelu sa Valensijom u Torinu.

Bonus video: