"Stavili bi pištolj na sto i kazali: Ili pobijedite ili...": Legenda Boke o argentinskom fudbalu

"I prije 40 godina uticaj bandi u navijačkim strukturama bio je ogroman, sada je, siguran sam, još veći. Mi smo, čak, više problema imali sa navijačima našeg tima, nego protivničkim", ispričao je Gati
100 pregleda 0 komentar(a)
gati, Foto: Printscreen
gati, Foto: Printscreen
Ažurirano: 27.11.2018. 18:57h

Ugo Gati je legenda Boke juniors, golman sa najviše nastupa u istoriji kluba, osvajač dva trofeja u Kopa libertadores, iako je karijeru počeo u River Plati.

Bio je na vrhuncu 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka, akter mnogih mečeva dva najveća rivala i svjedok brojnih događaja, zbog kojih, kaže, nije iznenađen svime što se dogodilo uoči revanša istorijskog finala...

"Kako da budem iznenađen, kada sam proživljavao sve to", kazao je Gati za španske medije.

"I prije 40 godina uticaj bandi u navijačkim strukturama bio je ogroman, sada je, siguran sam, još veći. Mi smo, čak, više problema imali sa navijačima našeg tima, nego protivničkim", ispričao je i objasnio:

"Koliko se samo puta dogodilo da nam vođe kriminalnih organizacija upadnu u svlačionicu, postave pištolj na sto i jednostavno kažu: 'Ili pobijedite, ili....'. Bilo je i prijetnji da će nam kidnapovati djecu ako ne pobijedimo River... Svašta smo preživljavali tih godina", kazao je on.

Gati živi u Španiji, ali je siguran da se situacija u Argentini neće promijeniti...

"Argentina je skoro uništena zemlja. Jedan bivši predsjednik, nije važno koji, rekao mi je svojevremno: 'Ovdje nema pomaka dok ne bude krvi'. Nažalost, mislim da je u pravu. Kada banditi osjete snagu države i bol, mislim da će biti bolje. Sada imamo situaciju da je policija uplašena, država nemoćna, a oni vladaju", kazao je Gati.

Utakmica River Plata - Boka juniors, koja je trebalo da se odigra u subotu, odložena je prvo za nedjelju, pa na neodređeno vrijeme zbog napada navijača Rivera na fudbalere Boke.

Danas je saopšteno da bi meč trebalo da se odigra 8. ili 9. decembra van Argentine, ali čelnici Boke odbijaju da igraju...

Bonus video: