Venger: Ne dovodim igrače iz Totenhema

0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Arsenal
Arsen Venger, Foto: Arsenal
Ažurirano: 06.11.2015. 10:55h

Poslije poraza od Bajerna u srijedu (5:1), trećeg u četiri meča Lige šampiona, Arsenal se nevoljno mora okrenuti Premijer ligi, u kojoj se nakon 11 kola nalazi na diobi prvog mjesta sa Mančester sitijem.

„Želim da nastavimo takmičenje u Ligi šampiona i učiniću sve što mogu kako bismo prošli u osminu finala“ – ne predaje se, međutim, menadžer „tobdžija“ Arsen Venger, čiji tim kasni (ne)dostižnih šest bodova za Bavarcima i Olimpijakosom u grupi F.

U naredne tri sedmice pauza je u elitnom takmičenju, a za to vrijeme Arsenal će odigrati dva premijerligaška meča. Prvi u nedjelju – u derbiju sjevernog Londona, u sudaru ekipa u najboljoj formi, dočekaće petoplasirani Totenhem.

„Riječ je o odbrambeno snažnoj ekipi, koja može da igra u jakom ritmu. Izgubili su samo jedan meč u prvenstvu. Biće težak protivnik, baš kao i svake sezone.“

Arsenal i Totenhem prvi međusobni meč odigrali su u novembru 1887. godine. Otada, sastajali su se 180 puta, a uspješnije su „tobdžije“ sa 78 trijumfa, 23 više od rivala.

O odnosima komšija iz sjevernog Londona, posvjedočiće komentar Vengera o golgeteru Totenhema Hariju Kejnu i njegovom mogućem prelasku u Arsenal.

„On je veliki igrač koji će napraviti veliku karijeru. Međutim, kada neko jednom zaigra za Totenhem, više ga ne uzimam u obzir.“

Bonus video: