Drulović: Više me brinu povrede od poraza

0 komentar(a)
Ljubinko Drulović, Foto: Www.athletic.elcorreo.com
Ljubinko Drulović, Foto: Www.athletic.elcorreo.com
Ažurirano: 06.11.2015. 10:13h

Partizan je u četvrtak veče u 4. kolu Lige Evrope u Bilbaou doživio najteži evropski brodolom u posljednjih 14 godina (5:1), još od kada je u septembru 2001. u prvoj rundi tadašnjeg Kupa UEFA istim rezultatom izgubio od bečkog Rapida.

Ipak, trener „crno-bijelih“ Ljubinko Drulović djelovao je smireno poslije novog poraza od Atletika.

„Više me brinu dvije povrede koje smo doživeli” – pomenuo je zdravstvene probleme Oumarua I Balažica.

“Ne mogu da objasnim lošu sreću koja nas prati. Ne znam da li plaćamo zbog velikog broja mečeva. Situacija je veoma komplikovana, jer to su veoma važni igrači.”

Sve što je Partizan uspio da uradi na San Mamesu stalo je u pogotku Oumarua, koji je u 17. minutu odgvorio na prvi gol Injakija Vilijamsa (15).

“Rekao sam pred utakmicu da je Atletik veliki favorit. Izašli smo da igramo hrabro, dobro reagovali poslije prvog gola, potom pogriješili kod drugog, i to je donijelo 3:1 na poluvremenu. Oni su mnogo iskusniji, u drugom dijelu su kontrolisali igru i riješili meč četvrtim golom. Bilo je i dobrih i loših stvari.”

Sa dvije pobjede iz prva dva kola, šampion Srbije dijeli drugu poziciju u grupi sa Augzburgom, koga je savladao u gostima i koga dočekuju u posljednjoj rundi.

“Mislim da će posljednje kolo odlučiti pozicije u grupi. Vidjeli smo da je Atletiko favorit i sigurno će biti prvi. Za drugu poziciju ćemo se boriti Augzburg i mi. Sljedeća utakmica u Holandiji će biti veoma važna za nas. Moramo se dobro odmoriti kako bismo se oporavili od povreda. Uvjeren sam da će tim biti bolji"

Partizan u narednom kolu gostuje AZ Alkmaru. Otkako ga je preuzeo Ljubinko Drulović, u šest mečeva u domaćem prvenstvu, Kupu Srbije i Ligi Evrope poražen je tri puta, uz remi i dva trijumfa.

Bonus video: