Fudbalski navijači i dalje divljaju širom Evrope

3 komentar(a)
Prag navijači, Foto: Tanjug
Prag navijači, Foto: Tanjug
Ažurirano: 05.11.2015. 18:23h

Divljanje fudbalskih navijača ove nedjelje širom kontinenta nastavljeno je i uoči utakmica grupne faze Lige Evrope.

U utorak i srijedu sukobi huligana obilježili su mečeve Lige šampiona u Sevilji, Lavovu i posebno u Atini, a danas su incidenti izazvani u Pragu, Istanbulu i Amsterdamu.

Navijači Sparte napali su u prijestonici Češke pristalice njemačkog Šalkea, dok je u Istanbulu došlo do žestoke tuče između simpatizera domaćeg Bešiktaša i Lokomotive iz Moskve.

Prema posljednjim informacijama, dvojica Rusa su povređena, a jedan je izboden nožem.

U Amsterdamu je holandska policija bila primorana da koristi silu u sukobu sa hiljadama turskih navijača, koji su doputovali na utakmicu između Ajaksa i Fenerbahčea.

Najdramatičnije bilo je u Atini, gdje nisu jenjavali sukobi huligana ni dan poslije utakmice između Olimpijakosa i zagrebačkog Dinama.

Najmanje šest osoba zadržano je u bolnici, dok je 10 pritvoreno nakon sukoba navijača Crvene zvezde, koji su doputovali da pomognu bratskom klubu Olimpijakosu, i “modrih”.

Incident se dogodio na aerodromu Elefterios Venizelos prilikom povratka navijača Dinama u Hrvatsku, a korišćeni su lanci, bejzbol palice i bokseri.

To je bio vjerovatno posljednji u nizu sukoba navijača Dinama i Crvene zvezde u Atini u prethodna dva dana.

U grčkoj prijestonici policija je u srijedu pritvorila više od 90 osoba, a dan ranije više od 500 maskiranih huligana marširalo je ulicama Atine naoružano metalnim šipkama i palicama oštetivši brojne lokale i vozila, dok je policija s velikim naporima kontrolisala situaciju.

Bonus video: