Brnović saopštio spisak, Mijušković jedini debitant

Naša selekcija će pripreme za utakmicu početi u ponedjeljak, 9. novembra 2015. godine u svojoj bazi na Starom aerodromu. Utakmica Makedonija- Crna Gora igra se 12. novembra sa početkom u 18 časova
23 komentar(a)
Marko Baša, Foto: Savo Prelević
Marko Baša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2015. 12:40h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Branko Brnović, objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Makedonijom 12. novembra na stadionu "Filip II" u Skoplju. Do početka priprema spisak će biti proširen sa još dva imena.

Na spisku su - golmani: Vukašin Poleksić (Sutjeska), Milan Mijatović (Bokelj) i Danijel Petković (Lovćen). Odbrana: Marko Baša (Lil, Francuska), Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Kortrijk, Belgija), Marko Simić (Kaiserispor, Turska), Nemanja Mijušković (Vardar) i Saša Balić (Targu Mures, Rumunija). Vezni red: Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Mladen Kašćelan (Arsenal Tula, Rusija), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Nemanja Nikolić (BATE Borisov, Bjelorusija), Vladimir Boljević (AEK Larnaka, Kipar), Adam Marušić (Kortrijk, Belgija), Vladimir Rodić (Malme, Švedska) i Staniša Mandić (Čukarički, Srbija). Napad: Stevan Jovetić (Inter, Italija), Mirko Vučinić (Al Džazira, UAE), Fatos Bećiraj (Dinamo Minsk, Bjelorusija) i Stefan Mugoša (Stefan Minhen 1860, Njemačka).

"Odlučili smo se da za duel sa Makedonijom pozovemo provjerene snage uz koje će biti i jedan debitant. Riječ je o defanzivcu Nemanji Mijuškoviću koji trenutno nastupa za makednonski Vardar. Pratili smo njegove igre tokom prethodne sezone, u kojoj je sa dosta uspjeha igrao za Rudar. Sa dobrim igrama nastavio je i u makedonskom prvenstvu i želimo da vidimo koliko je napredovao, iako smo jaki na pozicijama centralnih defanzivnih igrača. Nedostaje nam Damjanović koji je već završio prvenstvo ali ima obaveza oko produžetka ugovora i Saveljić kojeg nismo pozvali zbog dugog puta iz Argentine i veoma kratkog perioda za adaptaciju. U timu će biti Marko Baša koji je posljednjih mjesec dana bio povrijeđen i Mirko Vučinić koji neće imati pravo nastupa na startu narednog kvalifikacionog ciklusa. Razgovarao sam sa njima i oba igrača su izrazila želju da dođu na okupljanje i budu na raspolaganju stručnom štabu za prijateljski meč sa Makedonijom, rekao je selektor Branko Brnović.

Crna Gora je u martu 2010. godine poražena u Skoplju sa 2:1, a jedini gol za "hrabre sokole" postigao je Marko Baša. U prvom međusobnom duelu u Podgorici Crna Gora je u novembru 2008. godine, identično (2:1) pobijedila Makedoniju, a golove za naš tim dali su Miodrag Džudović i Stevan Jovetić.

"Ovo će biti treći duel dvije selekcije, drugi koji ćemo igrati u Skoplju. Makedonci su slavili u prvom meču koji smo odigrali na njihovom terenu, dok smo mi upisali trijumf u Podgorici. Na posljednji meč u ovoj godini putujemo sa željom da ostvarimo pobjedu. Makedonci su kvalifkacije za Evropsko prvenstvo završili na posljednjem mjestu u grupi, iako su na osnovu prikazanih igara zaslužili bolji plasman. Ekipa su koja igra čvrsto u defanzivi i koja pokušava da protivnički gol ugrozi iz kontranapada, zaključio je selektor "hrabrih sokola".

Naša selekcija će pripreme za utakmicu početi u ponedjeljak, 9. novembra 2015. godine u svojoj bazi na Starom aerodromu. Utakmica Makedonija- Crna Gora igra se 12. novembra sa početkom u 18 časova.

Bonus video: