"Tobdžije" napadaju Bavarce

Žoze Murinjo igra još jednu utakmicu bez prava na kiks (makar je tako najavljuju engleski mediji), sada protiv Dinama iz Kijeva na "Stamford bridžu", a za osminu finala je vjerovatno krucijalan i duel Rome i Bajera u grupi E
1 komentar(a)
Olivije Žiru, Foto: Reuters
Olivije Žiru, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2015. 12:54h

Arsenal je oživio pobjedom protiv Bajerna u Londonu, a eventualni trijumf i u Minhenu označio bi totalni povratak "tobdžija" u igru kada je u pitanju borba za osminu finala.

Poznato je da je grupa veoma komplikovana, a za to je zaslužan Olimpijakos pobjedom nad Arsenalom. Za Grke se očekuje da drugi put u dvije sedmice savladaju Dinamo iz Zagreba - okršaj je večeras, a duel je imao i predigru u žestokim incidentima navijača domaćih (potpomognutih ultrasima Crvene zvezde) i Zagrepčana na ulicama Pireja.

Žoze Murinjo igra još jednu utakmicu bez prava na kiks (makar je tako najavljuju engleski mediji), sada protiv Dinama iz Kijeva na "Stamford bridžu", a za osminu finala je vjerovatno krucijalan i duel Rome i Bajera u grupi E.

Gvardiola: Zaboravimo meč na "Emirejtsu"

Bajern je u prvom susretu imao posjed lopte i šanse, a na kraju je prizemljen - Olivije Žiru i Mesut Ozil nanijeli su Bavarcima prvi poraz u sezoni.

U međuvremenu je Bajern odigrao bez golova protiv Ajntrahta, pa je jasno da nije u željenom ritmu pred ovaj susret.

"Arsenal je jedna od najboljih ekipa na svijetu. Ovo je drugi meč, potpuno drugačiji od onog u Londonu i duel u kojem jednostavno moramo da pobijedimo. Nakon ove utakmice ćemo znati koliko smo i da li smo blizu osmine finala", rekao je Pep Gvardiola.

Arsenal definitivno ne odgovara Bajernu iz razloga što želi da pobjeđuje istim stilom kao njemački gigant - kroz posjed lopte.

"Svi igrači Arsenala na terenu žele da imaju kontakt s loptom. To našeg protivnika čini još opasnijim. Moramo da se adaptiramo na rivala, ali ne zaboravljamo naše kvalitete", ističe katalonski stručnjak.

Bajern i Olimpijakos dijele prvo mjesto sa po šest bodova, Arsenal ima tri, dok je Dinamo prežaljen bez boda.

"U dobroj smo seriji koja nam daje samopouzdanje pred duel u Minhenu. Naše šanse za trijumf? Ne bavim se procentima, ali vjerujem u svoj tim", oprezan je Arsen Venger, koji i dalje ima velikih problema sa povredama.

Murinjo: Izdržaću!

Murinjo gotovo da nije pričao o utakmici sa Dinamom iz Kijeva na pres konferenciji. Novinare je mnogo više zanimala kakva mu je pozicija u klubu poslije svih neuspjeha ove sezone.

Tako je na pitanje koliko će još ostati na klupi Čelsija, odgovorio:

"Još četiri godine. Tačnije, imam još tri godine i sedam mjeseci do isteka ugovora".

A na pitanje šta je uzrok takve krize, istakao je:

"To je kombinacija faktora. Jesu li svi fudbalski? Naravno da jesu. Ne želimo da društvene ili političke probleme na nekom kraju planete vezujemo sa našim koji su fudbalski. Pokušavam da budem bolji svakim danom. Ne zbog ove krize. Pokušavam da napredujem iz dana u dan, da analiziram svaki detalj rada, treninga, mečeva, pripreme za mečeve. Svakog dana! To su moje novine, zato i jesam tako dobar. Istina je da ovako nešto nisam ranije iskusio. Nedavno mi je prijatelj poslao moje izjave poslije finale Lige šampiona 2004. Potpuno sam ih zaboravio. Tada sam rekao da će jednog dana doći i loši rezultati. To sam rekao u maju 2004! Poslije 11 godina trajanja u ovom poslu, eto došlo je i to. Trebalo je mnogo vremena da prođe, ali došlo je i ja sam stabilan i snažan da se suočim s tim", dodao je Murinjo.

Roma misli samo na pobjedu

Roma mora da pobijedi Bajer na "Olimpiku" kako ne bi došla u situaciju da mora da se vadi protiv Barselone u Kataloniji.

Rezultat 4:4 iz Leverkuzena govori da Rimljani moraju da budu oprezni protiv Njemaca, koji su prije dvije sedmice golovima u samom finišu izbjegli poraz.

"Roma u svakom meču ide na pobjedu, a sada ima još veći razlog za to, jer je u pitanju možda i presudan meč za prolaz. Bajer je pokazao koliko je opasan, niko slučajno ne postiže četiri gola...", rekao je trener "vučice" Rudi Garsija.

Francuz je najavio povratak Danijelea de Rosija u tim pošto je preskočio derbi sa Interom, ali i istakao da Sejdu Keita još nije spreman.

Parovi - grupa E: Roma - Bajer, Barselona - BATE;

Grupa F: Bajern - Arsenal, Olimpijakos - Dinamo;

Grupa G: Čelsi - Dinamo Kijev, Makabi TA - Porto;

Grupa H: Lion - Zenit, Gent - Valensija

Utakmice počinju u 20.45.

Bonus video: