Real i Siti u osmini finala, Benfika i Juve na korak

Real srećno savladao Pari sen Žermen 1:0, Siti ubjedljiv protiv Sevilje 3:1
0 komentar(a)
Rini, Foto: Reuters
Rini, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2015. 22:04h

Fudbaleri Reala i Mančester sitija obezbijedili su plasman u osminu finala Lige šampiona, dva kola prije kraja grupne faze.

Real je, srećno, savladao Pari sen Žermen, golom Naća, nakon greške golmana Trapa. Gosti dva puta pogađali okvir gola - Rabio u prvom, Di Marija u drugom poluvremenu.

Mančester siti bolji od Sevilje 3:1. Prvi gol u Ligi šampiona postigao Rahim Sterling.

Mančester junajted konačno postigao gol - poslije 404 minuta posta. Runi srušio CSKA na "Old trafordu".

Tok mečeva

Ponovo sreća na strani Reala - u 89. minutu Di Marija pogodio prečku iz slobodnog udarca. Rabio je u prvom dijelu uzdrmao stativu.

86. minut - PSV vodi 2:0 protiv Volfsburga. Luk de Jong uveo meč u miran finiš. Njegov drugi gol u Ligi šampiona, prvi je postigao prije tačno pet godina i jednog dana, dok je igrao za Tvente protiv Verdera.

Juventus se drži sa desetoricom u Menhengladbahu, zahvaljujući Bufonu.

Samo minut ranije CSKA je imao zicer, ali je Smoling sprječio Dumbiju da pogodi gol.

79. minut - Runi i Mančester junajed vodi. Konačno su "đavoli" postigli gol - poslije 404 minuta!

Evo kako je to prokomentarisao legendarni Geri Lineker.

73. minut - ubjedljivi Šahtjor protiv Malmea. Aleks Tešeira za 4:0. Tešeira je na 12 mečeva ove sezone postigao 18 golova!

Na "Old trafordu" se čuju zvižduci, nakon što je Van Gal zamijenio napadača Marsijala, a uveo Felainija. "Đavoli" u napadačkoj krizi, a trener mijenja centarfora...

Marsijal je bio strijelac posljednjeg gola Junajteda - prije dvije sedmice u 65. minutu duela u Moskvi. Od tada, na naredna tri meča, Van Galovi igrači nisu se upisali.

U Madridu, Real je, čini se, umirio napade Pari sen Žermena, koji ima posjed, ali ne i toliko šansi, kao u prvom poluvremenu.

67. minut - ponovo vodi Benfika. Defanzivac Luizao za 2:1 protiv Galatasaraja.

58. minut - Galatasaraj izjednačio u Lisabonu. Pogodio Podolski. Njegov 11. gol na posljednjih 13 mečeva kao startera u Ligi šampiona.

56. minut - vodi PSV protiv Volfsburga. Lokadija strijelac.

55. minut - Šahtjor - Malme 3:0, strijelac Eduardo, nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

Mančester junajted ne može da probije odbranu moskovskih "armejaca" - 350 minuta bez gola su "đavoli".

Juventus u Menhengladbahu nastavlja sa desetoricom - isključen Ernaneš u 53. minutu. Trenutno je 1:1.

52. minut - Benfika otključala Galatasaraj, golom Žonasa. Ništa čudno, jer je turski tim na posljednjih devet gostovanja u Ligi šampiona osvojio samo dva boda.

48. minut - Šahtjor vodi 2:0 protiv Malmea. Dario Srna iz penala.

Počela su druga poluvremena.

Koliko sreće za Real - srećan gol Naća, gosti pogodili stativu, Kavani promašio zicer. Na poluvremenu derbija četvrtog kola, Real vodi 1:0 protiv Pari sen Žermena.

U derbiju je bilo žestoko na momente. Nakon ovakve povrede, Isko je, ipak, nastavio da igra.

44. minut - Juventus izjednačio u Menhengladbahu - Pogba asistirao Lihtštajneru, koji je efektno iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao.

Real imao sreće - stativa je spriječila Rabioa da izjednači za Pari sen Žermen. Gosti bolji, Kavani i Ibrahimović zakasnili za djelić sekunde na centaršut Maksvela.

36. minut - Siti ponovo ima dva gola prednosti u Sevilji - Boni za 3:1.

34. minut - Real vodi, iznenada i nakon velike greške golmana Trapa, koji je bespotrebno i bez cilja istrčao sa gola, a Naćo ubacio loptu u mrežu, možda slučajno.

Bez golova u Madridu, Pari sen Žermen djeluje opasnije. Hendikep za Real - povrijedio se vihorni Marselo, zamijenio ga je Naćo.

29. minut - Šahtjor - Malme 1:0, gol napadača Gladkog.

25. minut - goleada na "Pichuanu". Sevilja se vratila u igru golom beka Tremulinasa. Jedan od najnižih igrača na terenu, glavom je savladao Harta. Eto zašto samo jednom na posljednjih 19 utakmica u Ligi šampiona, Mančester siti nije primio gol.

Prva šansa na Bernabeuu - loše je šutirao Matuidi sa 13-14 metara, pravo u Navasa.

Veliki peh za Pari sen Žermen u Madridu. Marko Verati napustio igru zbog povrede. Zamijenio ga Matuidi. Real je od starta oslabljen. Nema Bejla i Benzeme, Hames Rodriges je na klupi.

18. minut - Borusija Menhengladbah vodi protiv Juventusa. Strijelac Fabijan Džonson. "Zeleni" su u sjajnoj seriji pobjeda, šest zaredom imaju u Bundes ligi. Mogu li nastaviti niz na najvećoj sceni.

11. minut - Start iz snova za Mančester siti. Već 2:0. Fernandinjo je ubacio loptu u mrežu nakon šuta Bonija i odbrane Rika.

9. minut - Siti vodi u Sevilji. Rahim Sterling. Njegov prvi gol u karijeri u Ligi šampiona.

U derbiju u Madridu, nema uzbuđenja - možda je rano za zaključke, ali da li je moguće da se i drugi duel dvije moćne ekipe završi bez golova. Odbrane Reala i PSŽ-a još nisu kapitulirale u Ligi šampiona ove sezone.

U prvoj utakmici današnjeg programa, iznenađenje u Kazahstanu - Astana je igrala bez golova sa Atletikom. Stefan Savić nije ulazio u igru.

Grupa A

Real M. - PSŽ 1:0 - kraj

Naćo 34.

Šahtjor - Malme 4:0 - kraj

Gladki 29, Srna 48. (penal), Eduardo 55, Aleks Tešeira 73.

Tabela: Real 10, PSŽ 7, Šahtjor, Malme 3.

Grupa B

Mančester j. - CSKA 1:0 - kraj

Runi 79.

PSV - Volfsburg 2:0 - kraj

Lokadija 56, De Jong 86.

Tabela: Mančester junajted 7, PSV, Volfsburg 6, CSKA 4.

Grupa C

Astana - Atletiko M. 0:0 - kraj

Benfika - Galatasaraj 2:1 - kraj

Žonas 52, Luizao 67. - Podolski 58.

Tabela: Benfika 9, Atletiko 7, Galatasaraj 4, Astana 2.

Grupa D

Sevilja - Mančester siti 1:3 - kraj

Tremulinas 25. - Sterling 9, Fernandinjo 11, Boni 36.

Borusija M. - Juventus 1:1 - kraj

Džonson 18. - Lihtštajner 44.

Tabela: Mančester siti 9, Juventus 8, Sevilja 3, Borusija M. 2.

Real i Pari sen Žermen igraju derbi. Prije 14 dana u Parizu bilo je 0:0. Oba tima su bez primljenog gola do sada u grupi A, a učvrstili su odbranu tokom cijele sezone. Real je na deset utakmica Primere primio svega četiri, Pari sen Žermen na 12 mečeva domaćeg šampionata tek šest golova.

Rafa Benites ne može da računa na povrijeđene Bejla i Benzemu (nisu ni na klupi), mijenjaju ih Isko i Hese. "Sveci" su kompletni.

U centru pažnje, očekivano, dvije mega-zvijezde svjetskog fudbala - Ronaldo i Ibrahimović. Evo njihove uporedne statistike:

U drugom meču u grupi A, Šahtjor dočekuje Malme. Crnogorski reprezentativac Vladimir Rodić u startnoj je postavi švedskog tima.

Znate li ko je najproduktivniji golgeter Lige šampiona - ni Mesi, ni Ronaldo, već Seidu Dumbija iz CSKA.

Bonus video: