Silva: Utakmica sa Dinamom nije odlučujuća

0 komentar(a)
Marko Silva, Foto: Reuters
Marko Silva, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2015. 18:26h

Trener Olimpijakosa Marko Silva rekao je danas da ne vjeruje da će utakmica protiv zagrebačkog Dinama biti odlučujuća, odnosno da će odrediti krajnji plasman u Grupi F Lige šampiona.

"Ne vjerujem da će sjutrašnja utakmica biti odlučujuća kada je riječ o rasporedu u grupi. Važnije će biti posljednje kolo. Naravno, ako pobijedimo poboljšaćemo svoje šanse za prolaz dalje, ali ne, to neće biti odlučujući meč", rekao je Silva na konferenciji za novinare.

Olimpijakos sjutra dočekuje Dinamo u utakmici četvrtog kola Grupe F Lige šampiona.

"Uvijek je dobro kada prvi postignemo gol, ali to nije presudno. Za nas je bitno da budemo dobro pripremljeni za sve. Dakle, ako oni prvo postignu gol moraćemo brzo da reagujemo. Moramo da budemo superiorniji, moramo da nadigramo protivnika u svim segmentima", naveo je Silva.

Poslije tri odigrana kola Olimpijakos je drugi u Grupi F sa šest bodova, koliko ima i prvoplasirani Bajern iz Minhena, dok je Dinamo posljednji i ima tri boda. Isti broj bodova kao i hrvatska ekipa ima i trećeplasirani Arsenal.

Mamić: Uradićemo sve da Olimpijakosu pomrsimo račune

Trener fudbalera Dinama Zoran Mamić rekao je da njegova ekipa protiv Olimpijakosa u Atini mora da odigra još bolje nego protiv iste ekipe prije dvije nedjelje u Zagrebu.

"Čeka nas nova utakmica Lige šampiona na odličnom stadionu i pred sjajnom publikom što je za sve nas velika nagrada... Mi smo u prvoj utakmici bili odlični, čak i bolji, ali ostali smo bez bodova. Naša igra na kraju nije bila dovoljna za dobar rezultat tako da sutra moramo biti još bolji. Vjerujem da moja ekipa to može i da će ih pun stadion dodatno motivisati da daju još više", rekao je Mamić u Atini, prenosi portal goal.com.

Prije dvije nedjelje Olimpijakos je slavio u Zagrebu sa 1:0.

"Naravno da su Bajern i Arsenal kod većine bili favoriti grupe, ali mi smo znali za rezultate koje postiže Olimpijakos i niko se nije usudio da kaže da oni neće biti prvi ili drugi. Ipak, mi ćemo uraditi sve da im pomrsimo račune, pa neka onda u posljednja dva kola osvajaju bodove", rekao je Mamić.

Utakmica između Olimpijakosa i zagrebačkog Dinama igra se sjutra od 20.45.

Bonus video: