Murinjo: Poslije 11 godina došli su loši rezultati, ali izdržaću

!Juče mi je prijatelj poslao moje izjave poslije finale Lige šampiona 2004. Potpuno sam ih zaboravio. Tada sam rekao da će jednog dana doći i loši rezultati. To sam rekao u maju 2004! Poslije 11 godina trajanja u ovom poslu, eto došlo je i to"
2 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2015. 14:17h

Interesantnu konferenciju za novinare održao je trener Čelsija Žoze Murinjo uoči sjutrašnje utakmice sa Dinamom iz Kijeva u Ligi šampiona.

Valjda po prvi put, Portugalac je tako detaljno govorio o strahovitoj krizi rezultata koja potresa njegov tim. I opet je bio originalan...

Tako je na pitanje koliko će još ostati na klupi Čelsija, odgovorio:

"Još četiri godine. Tačnije imam još tri godine i sedam mjeseci do isteka ugovora".

A na pitanje šta je uzrok takve krize, istakao je:

"To je kombinacija faktora. Jesu li svi fudbalski? Naravno da su svi fudbalski. Ne želimo da društvene ili političke probleme na nekom kraju planete vezujemo sa našim fudbalskim problemima".

Murinjo je potom pričao o svojoj karieri, tvrdeći da se usavršava iz dana u dan.

"Pokušavam da budem bolji svakim danom. Ne zbog ove krize. Pokušavam da napredujem iz dana u dan, da analiziram svaki detalj rada, treninga, mečeva, pripreme za mečeve. Svakog dana! To su moje novine, zato i jesam tako dobar. Istina je da ovako nešto nisam ranije iskusio. Juče mi je prijatelj poslao moje izjave poslije finale Lige šampiona 2004. Potpuno sam ih zaboravio. Tada sam rekao da će jednog dana doći i loši rezultati. To sam rekao u maju 2004! Poslije 11 godina trajanja u ovom poslu, eto došlo je i to. Trebalo je mnogo vremena da prođe, ali došlo je i ja sam stabilan i snažan da se suočim s tim", dodao je Murinjo.

Teri: Kad je odem, Murinjo će i dalje biti u Čelsiju

Kapiten Čelsija Džon Teri poručio je da za rezultate nije kriv Murinjo, već igrači.

"Svi smo 100 sto odsto uz trenera, nema i da nema nikakvih podjela unutar tima".

Pričao je i o svom odnosu sa portugalskim trenerom.

"Murinjo je daleko najbolji trener sa kojim sam radio. Jednog dana kada ja više ne budem igrao sa Čelsi, Murinjo će i dalje biti tu, ubijeđen sam", zaključio je Teri.

Bonus video: