Četiri favorita za prolaz, teren daje odgovore

Mladost - Bokelj, Dečić - Rudar, Budućnost - Zeta, Lovćen - Mornar, prve su utakmice četvrtfinala Kupa, sjutra u 13.30
51 pregleda 1 komentar(a)
Marko Šćepanović Mladost Rudar, Foto: Zoran Đurić
Marko Šćepanović Mladost Rudar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.11.2015. 12:32h

Mladost, Rudar, Budućnost i Lovćen favoriti se da se plasiraju u polufinale Kupa, ali pravi odgovori dobiće se na terenu - sjutra i revanšima 25. novembra.

Mladost, aktuelni pobjednik Kupa i lider šampionata, igraće protiv Bokelja, jednog od najvećih iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva.

Prvi meč na programu je u Podgorici.

"Kup nam je vrlo značajan - branimo trofej, imamo šansu da opet budemo u samoj završnici. Izvukli smo dobrog protivnika i zato prihvatamo bilo kakvu pobjedu pred revanš u Kotoru", kaže vezista Mladosti Mirko Raičević.

Rudar, aktuelni šampion i rekorder po broju pehara u Kupu u nezavisnoj Crnoj Gori (tri) igra u četvrtfinalu protiv Dečića. Pljevljaci su dobili Tuzane u oba ovosezonska meča u prvenstvu, nisu primili gol (2:0 u Tuzima, 2:0 u subotu u Pljevljima) i favoriti su da se plasiraju u polufinale.

"Naše ambicije su poznate, želimo do same završnice u Kupu, pa je logično da opuštanja ne može biti, niti nas smije zavarati nedavni prvenstveni meč, a ni ona naša avgustovska pobjeda u Tuzima", kaže pomoćni trener Rudara Vuko Bogavac.

Zbog suspenzije terena u Tuzima, Dečić će biti domaćin na Trešnjici.

"Iako ne igramo na našem stadionu, vjerujem da će publika ponovo biti naš 12 igrač u pokušaju da iznenadimo veoma jaku ekipu Rudara", kaže Sava Gardašević, napadač Dečića.

Budućnosti pred dvomeč sa Zetom ide u prilog tradicija (Podgoričani rijetko gube od Golubovčana u nezavisnoj Crnoj Gori), ali i trenutna forma, jer su izabranici Miodraga Vukotića bez poraza već deset utakmica, računajući i dvije utakmice osmine finala Kupa.

"Igramo sve bolje i bolje, do kraja polusezone želimo da se učvrstimo u vrhu tabele i da se plasiramo u polufinale Kupa. Neće biti lako sa Zetom, ne vjerujem da će prvi meč riješiti sve, ali svakako idemo na pobjedu", kaže vezista Budućnosti Marko Burzanović, strijelac gola u Petrovcu prije tri dana u pobjedi 2:0.

Lovćen i Mornar imaju šansu da se preko Kupa iskupe za očajan početak prvenstva. Jedna od dvije posljednjeplasirane ekipe iz CFL-a igraće na proljeće polufinale Kupa.

Favorit je Lovćen, jer ima tri puta više bodova od Barana (devet, naspram tri), a prva utakmica igra se sjutra na Cetinju.

"Sramota je da se Lovćen nalazi na ovoj poziciji i učinićemo sve da se to uskoro promijeni. Što se mene tiče, sezona za Lovćen počinje tek sada", kazao je novi trener Lovćena Dragan Đukanović.

Parovi:

Mladost - Bokelj

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Dečić - Rudar (stadion Zete)

Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić)

Budućnost - Zeta

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Lovćen - Mornar

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Sve utakmice igraju se sjutra u 13.30 časova. Revanši su 25. novembra

Bonus video: