Popravni ispit za Merengese i Parižane

Isti rivali prije 13 dana odigrali blijedih 0:0 u Parizu. Svjetska fudbalska javnost večeras od takva dva tima očekuje mnogo više
0 komentar(a)
Santjago Bernabeu, Foto: Beta-AP
Santjago Bernabeu, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.11.2015. 10:37h

Bitka Real Madrida i Pari Sen Žermena za prvo mjesto u grupi, možda ključni duel Benfike i Galatasaraja za plasman u osminu finala i meč u kojem Mančester junajted nema pravo na kiks, obilježiće večerašnje mečeve 4. kola Lige šampiona.

Madriđani i „sveci” su u prošlom kolu odigrali za njihove standarde lošu utakmicu, u Parizu nije bilo golova, i nema sumnje da će ekipa koja večeras trijumfuje praktično osigurati plasman u osminu finala s prve pozicije.

Dobra vijest za trenera „merengesa” Rafaela Benitesa je što su konačno spremni Karim Benzema i Hames Rodriges.

"Vidjećemo da li će igrati od prvog minuta", rekao je Benites.

Real, logično, želi tri boda pred svojim navijačima.

"PSŽ je među najboljim timovima u Evropi i nema potrebe da pričamo o kvalitetima našeg protivnika. Idemo na trijumf koji bi nam otvorio vrata prve pozicije", dodao je Benites.

Na pitanje ko će riješiti meč - Kristijano Ronaldo ili Zlatan Ibrahimović - španski trener je poručio:

"U pitanju su dva velika igrača. Što je za nas Kristijano, to je Ibra za PSŽ. Ko će odlučiti? Nadam se Ronaldo, ali naš tim ne čini samo on".

A zvanični sajt Uefe je pred ovaj meč bitan prostor dao Anhelu di Mariji, Argentincu koji će se vratiti u Madrid, ali ovog puta kao fudbaler PSŽ-a. Di Marija je prije dvije godine osvojio titulu prvaka Evrope sa Realom, prije nego što je praktično bio primoran da ode u Mančester junajted.

"Trenutke koje sam doživio u Realu pamtiću do kraja života. U Realu sam ispunio dječačke snove i to finale u Lisabonu protiv Atletika jednostavno niko ne može da izbriše", kazao je Di Marija.

Benfika sprema osvetu

Benfika je pod komandom Ruija Vitorije daleko od one ekipe koju je fenomenalno vodio Žorž Žezus. Ipak, u Ligi šampiona je u igri, drži prvo mjesto sa Atletikom, a kolike su joj šanse da se domogne nokaut faze biće jasno nakon duela sa Galatasarajem u Lisabonu.

Galatasaraj je u susretu prije dvije sedmice slavio sa 2:1 nakon preokreta i sada ima dva boda manje od portugalskog velikana.

Benfiki bi vjerovatno i bod bio dobar rezultat, ali trijumfom bi mogla da završi priču i eliminiše tursku ekipu.

"Galatasaraj ima naše poštovanje, ali nema šta da traži u Lisabonu. U Istanbulu smo izgubili, ali i taj meč je mogao da bude drugačiji. Kako god, očekujem trijumf", rekao je Rui Vitorija.

U drugom meču grupe Atletiko je veliki favorit u Kazahstanu protiv Astane.

"U Ligi šampiona ne postoje unaprijed upisani bodovi", oprezan je trener „kolćonerosa” Dijego Simeone.

Van Gal napada „armejce”

CSKA i Mančester junajted su u Moskvi odigrali neriješeno 1:1. Ako je Luj van Gal imao opravdanje za taj meč, sada ga nema - obaveza „đavola” je da napadnu ruskog predstavnika.

Junajted već 325 minuta nije postigao gol, posljednji put je mrežu zatresao Antoni Marsijal baš u tom moskovskom duelu sa „armejcima”. Nakon toga, velikan sa „Old traforda” nije pogodio u mečevima sa Mančester sitijem, Midlsbroom i Kristal Palasom.

Junajted i CSKA imaju po četiri boda, Volfsburg je prvi sa šest, a posljednji je PSV sa tri boda.

Ispit za Juve u Njemačkoj

Juventus prije dvije sedmice nije našao način da probije odbranu Borusije iz Menhengladbaha, a mnogi vjeruju da će mu na „Borusija parku” biti još teže protiv ekipe koja igra kao preporođena od kada je preuzeo Andre Šubert.

„Dama” je nakon tri kola prva sa sedam bodova, Borusija posljednja sa svega jednim, a derbi grupe se igra u Sevilji gdje gostuje Mančester siti.

„Građani” su u prethodnoj utakmici protiv Španaca slavili golom Kevina de Brujnea u sudijskoj nadoknadi.

"Ovo nam je možda i posljednji voz da stvari u grupi preokrenemo u našu korist - rekao je trener Sevilje Unai Emeri.

Parovi

DANAS

GRUPA A

Real M. - PSŽ (20.45)

Šahtjor - Malme (20.45)

GRUPA B

Mančester j. - CSKA (20.45)

PSV - Volfsburg (20.45)

GRUPA C

Astana - Atletiko M. (16.00)

Benfika - Galatasaraj (20.45)

GRUPA D

Sevilja - Mančester siti (20.45)

Borusija M. - Juventus (20.45)

SJUTRA

GRUPA E

Roma - Bajer (20.45)

Barselona - BATE (20.45)

GRUPA F

Bajern - Arsenal (20.45)

Olimpijakos - Dinamo (20.45)

GRUPA G

Čelsi - Dinamo Kijev (20.45)

Makabi TA - Porto (20.45)

GRUPA H

Lion - Zenit (20.45)

Gent - Valensija (20.45)

Bonus video: