Kao Đoković, Nadal i Federer: Gvardiola uporedio Premijer ligu sa tri teniska musketara

Siti je za vikend ubjedljivo pobijedio Vest Hem u gostima, a Gvardiola se prisjetio i rivalstva sa Manuelom Pelegrinijem, aktuelnim trenerom londonskog tima
0 komentar(a)
pep gvardiola, Foto: Reuters
pep gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2018. 11:15h

Trener Mančester sitija uporedio je stanje u Premijer ligi i borbu za titulu sa rivalstvom na teniskoj sceni, između tri najbolja igrača današnjice - Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

"Oni jedan drugog tjeraju da budu što bolji i to je sjajno u sportu. Liverpul i Čelsi su nam više nego dostojni rivali, jedni drugima smo motiv da idemo dalje. Tu je i Totenhem, tu je i Arsenal. To je dobro za takmičenje. Ako izgubimo bodove znamo da će nas Liverpul preteći, ako oni izgube, mi možemo da pobjegnemo, ili da nas Čelsi uhvati. Uživamo", rekao je Gvardiola.

Siti je za vikend ubjedljivo pobijedio Vest Hem u gostima, a Gvardiola se prisjetio i rivalstva sa Manuelom Pelegrinijem, aktuelnim trenerom londonskog tima.

Pep je bio u Barseloni, Pelegrini u Realu kada su dva giganta vodila epsku bitku za titulu u Španiji, u sezoni 2009/10.

Real je osvojio 96 bodova, što je u tom trenutku bio klupski rekord, ali nije bilo dovoljno...

"Zamislite, osvojili smo 99 bodova i jedva smo uzeli titulu. Igrali smo pod ogromnim pritiskom, jer smo znali da će Real da iskoristi naš eventualni kiks. Bila je to spektakularna sezona. Nešto slično može da se dogodi i sada u Engleskoj", kazao je Pep.

Bonus video: