Eva Karneiro tuži Murinja

Ona će, prema procjeni britanskih medija, ukoliko se na sudu dokaže da je Murinjo koristio diskriminirajući, seksistički rječnik, zaraditi mnogo novca
0 komentar(a)
Karneiro i Murinjo, Foto: Reuters
Karneiro i Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2015. 15:30h

Nekadašnja doktorka Čelsija Eva Karneiro podnijeće ove sedmice privatnu tužbu protiv trenera “plavaca” Žozea Murinja, prenijeli su danas engleski mediji.

Ona će, prema procjeni britanskih medija, ukoliko se na sudu dokaže da je Murinjo koristio diskriminirajući, seksistički rječnik, zaraditi mnogo novca, jer je Portugalac bio taj koji je uvrijedio doktorku, a ne klub.

Karneirova je navodno postigla dogovor sa Čelsijem van suda, pa bi uskoro trebalo da počne da radi u Čarltonu.

Ona je u septembru napustila Čelsi, pošto je ušla u sukob sa Murinjom na utakmici 1. kola Premijer lige protiv Svonsija.

Karneirovoj je uloga u Čelsiju značajno smanjena poslije incidenta na utakmici sa Svonsijem u avgustu (2:2), kada je u završnici meča utrčala na teren da pomogne Edenu Azaru.

Na snimcima utakmice utvrđeno je da je Murinjo iznio niz uvreda na račun doktorke i fizioterapeuta Džona Ferna jer su istrčali na teren.

Fudbalski savez Engleske (FA) je istragom utvrdio da Murinjo nije koristio diskriminirajući rečnik, pa mu nije određena suspenzija.

Bonus video: