Abramović dao Murinju rok do kraja sedmice

Kako otkriva ugledni „Telegraf”, Abramovič je dao ultimatum Murinju - mora da upiše pobjede protiv Dinama iz Kijeva u Ligi šampiona i prvenstvenom okršaju protiv Stouka ili je „gotov”
0 komentar(a)
Roman Abramovič, Foto: AFP
Roman Abramovič, Foto: AFP
Ažurirano: 02.11.2015. 11:38h

Nazad više nema, Žoze Murinjo je dobio posljednju opomenu pred smjenu.

Ruski milijarder i vlasnik kluba Roman Abramovič je definitivno izgubio strpljenje i dao šansu Portugalcu da na naredne dvije utakmice upiše pobjede i vrati tim u život, ili da pakuje kofere.

Kako otkriva ugledni „Telegraf”, Abramovič je razgovorao sa Murinjom neposredno poslije subotnjeg poraza od Liverpula, 6. u Premijer ligi ove sezone i poručio mu da će ga smijeniti ukoliko u najskorije vrijeme ne vrati ekipu u život.

Dao mu je i ultimatum - mora da upiše pobjede protiv Dinama iz Kijeva u Ligi šampiona i prvenstvenom okršaju protiv Stouka ili je „gotov”.

„Telegrad” navodi da Abramovič uporno pokušava da pruži podršku Posebnom, ali kako je plasman u Ligu šampiona doveden u pitanje, ruski naftni magnat nema namjeru da istrpi neuspjeh.

Doduše, igrači još vjeruju menadžeru, makar oni koji se javno oglase po tom pitanju.

„Svi smo uz menadžera. Nema sumnje u to. Na svakom treningu radimo jako. Ako neko može da preokrene ovu situaciju u našu korist, onda je to definitivno Žoze Murinjo. On je najuspješniji trener u klupskoj istoriji. Mislim da sve što je pokvareno može biti popravljeno, a on može da napravi dobre stvari za Čelsi”, poručio je Džon Obi Mikel.

Ono što je Abramoviča do sada sprječavalo da smijeni Murinja je činjenica da adekvatne zamene nema. Od svih trenera koji se nalaze na listi želja jedino je Karlo Anćeloti slobodan, ali Rus bi radije doveo Pepa Gvardiolu, kojem na kraju sezone ističe ugovor sa Bajernom.

Gus Hidink je nedavno izrazio želju da se vrati na „Stamford bridž”, ali klub nema namjeru da obnavlja saradnju sa holandskim stručnjakom. U igri je, navodno, i Dijego Simeone, ali Argentinca koči slabo poznavanje engleskog jezika.

Bonus video: