Milan u velikom stilu osvojio Rim, Đenova zaustavila Napoli

"Azuri" su imali dosta prilika, ali je ostalo 0:0, pa su propustili šansu da se pridruže Interu i Fiorentini na čelu Serije A
2 komentar(a)
Fauzi Gulam i Dijego Laksalt, Foto: Beta/AP
Fauzi Gulam i Dijego Laksalt, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.11.2015. 21:52h

Rutinska pobjeda nad Frozinoneom bila je dovoljna Fiorentini da nakon dva kola opet dođe na prvo mjesto.

Istina, "viola" lidersku poziciju dijeli sa Interom koji ima slabiju gol-razliku, ali u Firenci je u ovom trenutku najvažnije da je ekipa u vrhu.

Frozinone nije imao šansi, domaćinu je bilo dovoljno osam minuta da povede sa 3:0 (strijelci Ante Rebić, Gonsalo Rodriges i Kuma Babakar), a do poluvremena se upisao i Mario Suares. Sve što je uradio novajlija u Seriji A bilo je da u finišu postigne počasni pogodak.

"Koji su naši ciljevi? Ponoviću ono što sam ranije rekao: znamo da imamo limite, ali i znamo da možemo da igramo protiv svih. Neću da pričam ni o Skudetu, ni o plasmanu u Ligu šampiona. Neka se stvari dešavaju onako kako treba da se dešavaju. Mi ćemo igrati i povremeno baciti pogled na tabelu", rekao je trener Fiorentine Paulo Souza.

A tabela govori da su Fiorentina i Inter na vrhu, da Roma ima bod manje, kao i da je Napoli ostao na četvrtom mjestu nakon gostovanja u Đenovi.

Napolitanci su tako prekinuli seriju od pet pobjeda u Seriji A (u tom nizu su bili Juventus, Milan, Fiorentina, Kjevo i Palermo) - Đenova je izdržala velike nalete „azura” i osvojila bod (0:0) zahvaljujući golmanu Matiji Perinu.

Iz Napolija su nakon meča bili nezadovoljni suđenjem - žalili su se da nije sviran čist penal nad Gonsalom Iguainom.

"Odigrali smo možda i najbolji meč u sezoni, stvorili dovoljno prilika, a morali smo da dobijemo i penal. Sudije nam se sviraju ništa", kazao je trener Napolija Mauricio Sari.

Milan se probudio i sada djeluje kao ekipa koja može da juri vrh Serije A.

"Rosoneri" su nadigrali Lacio u Rimu sa 3:1 i upisali treći uzastopni trijumf nakon mučenja sa Sasuolom i Kjevom na "San Siru" u prethodna dva kola.

Problema večeras, ipak, nije bilo - Andrea Bertolaći u prvom, te Filip Mekses i Karlos Baka u drugom dijelu vratili su Milan na pet bodova minusa u odnosu na tandem sa vrha - Fiorentinu i Inter.

Roberto Donadoni je donio promjenu u prvom meču na klupi Bolonje. Njegov tim je savladao Atalantu kod kuće, a strijelci su bili oni najiskusniji prvoligaški igrači koje Bolonja ima u ekipi - Emanuele Đakerini, Matija Destro i Franko Brijenca.

"Ova pobjeda je zasluga mog prethodnika Delija Rosija. Ja sam za samo nekoliko dana na klupi mogao malo da utičem na ekipu", istakao je Donadoni.

Rezultati 11. kola

Lacio - Milan 1:3 (Kišna 85 - Bertolaći 25, Mekses 53, Baka 80)

Đenova - Napoli 0:0

Bolonja - Atalanta 3:0 (Đakerini 52, Destro 58, Brijenca 85)

Karpi - Verona 0:0

Udineze - Sasuolo 0:0

Fiorentina - Frozinone 4:1 (Rebić 24, Rodriges 29, Babakar 31. penal, Suares 43 - Frara 87)

Ponedjeljak

Kjevo - Sampdorija (19)

Palermo - Empoli (21)

Subota

Inter - Roma 1:0

Juventus - Torino 2:1

Bonus video: