Inter srušio Romu i preuzeo vrh, Juveu torinski derbi

Juve je slavio sa 2:1, i to na kakav način - golom Kolumbijca u sudijskoj nadoknadi kada je centaršut Aleksa Sandra sproveo u mrežu
0 komentar(a)
Gari Medel, Foto: Reuters
Gari Medel, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2015. 21:59h

Ako je derbi sa Romom bio test Interovih mogućnosti i šampionskih ambicija, Italija je dobila odgovor - milanski velikan može da sanja Skudeto.

Toliko osporavni Inter je savladao „vučicu” sa 1:0 golom Garija Medela i vratio se na prvo mjesto, gdje je i bio prvih pet kola.

Roberto Manćini je možda u nekim mečevima donosio čudne odluke, ali u ovom je definitivno imao bitnu ulogu, iako je Roma stvorila makar pet šansi i vjerovatno je po tome i zaslužila da ne izgubi.

A Inter? Ovo je treći veliki derbi, nakon onih sa Milanom i Juventusom, u kojem nije primio gol (druga pobjeda), a ukupno sedma utakmica u sezoni u kojoj Samir Handanović nije kapitulirao.

S takvom odbranom Inter definitivno može da sanja velike stvari ove sezone (prioritet je ulazak u Ligu šampiona), bez obzira na to što je napad i dalje jedan od slabijih u ligi.

"Za nas, ovo je bila super utakmica, ali ne zaboravimo ni duele protiv Bolonje i Palerma. U jednom smo slavili, u jednom nismo, a napadali smo s igračem manje. Bilo je ovo naše veliko izdanje", rekao je Manćini.

Rudi Garsija je žalio za šansama.

"Falio nam je gol. Nismo bili efikasni kao u prethodnim mečevima", kazao je Francuz.S takvom odbranom Inter definitivno može da sanja velike stvari ove sezone (prioritet je ulazak u Ligu šampiona), bez obzira na to što je napad i dalje jedan od slabijih u ligi.

Crnogorski napadač je i učestvovao u akciji kada je Medel sa preko 20 metara matirao slabo postavljenog Vojćeha Šćešnjeg.

Huan Kvadrado je u ovom trenutko možda i sačuvao posao Masimilijanu Alegriju, jer da Juventus nije pobijedio ni Torino u gradskom derbiju pitanje je šta bi se desilo sa trenerom "stare dame".

Juve je slavio sa 2:1 protiv velikog rivala, i to na kakav način - golom Kolumbijca u 93. minutu kada je centaršut Aleksa Sandra sproveo u mrežu.

Aktuelni šampion je poveo evrogolom Pola Pogbe u 19. minutu, poravnao je (takođe sjajnim pogotkom) Ćezare Bovo u 51. i do kraja su obje ekipe imale po nekoliko odličnih prilika za trijumf.

Sreća je, ipak, bila uz domaćina, a Kvadrado je u sudijskoj nadoknadi postao junak "Juventus arene"...

"Ovaj trijumf je nagrada za veliki trud igrača koji su imali teške dane za sobom. Skudeto? Juve uvijek ima visoke ambicije, a sada samo mislimo na prvog narednog protivnika", rekao je Alegri.

Rezultati

Juventus - Torino 2:1 (Pogba 19, Kvadrado 90+3 - Bovo 51)

Inter - Roma 1:0 (Medel 31)

Nedjelja

Fiorentina - Frozinone 12.30

Bolonja - Atalanta 15.00

Karpi - Verona 15.00

Đenova - Napoli 15.00

Udineze - Sasuolo 15.00

Lacio - Milan 20.45

Ponedjeljak

Kjevo - Sampdorija

Palermo - Empoli.

Bonus video: