Jovetić i Inter u lovu na „vučicu”

0 komentar(a)
Stevan Jovetić i Pol Pogba, Foto: Reuters
Stevan Jovetić i Pol Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2015. 11:14h

Inter i Stevan Jovetić spremni su za veliki derbi protiv Rome, večeras na „Meaci” (20.45), u kojem će opet pokušati da zaposjednu vrh Serije A.

Crnogorski reprezentativac i najveća zvijezda Intera ponovo je u centru pažnje. Roberto Manćini ga je uspješno odmorio protiv Bolonje u utorak i računa na njega kao na glavnu opciju u lovu na zahuktalu „vučicu”.

„Sjajno je raspoložen, pokušava da prenese pozitivni naboj na ekipu”, piše „Gazeta delo sport” za Jovetića uoči derbija.

Jo-Jo je za milanski list govorio o očekivanjima u nastavku sezone.

"Naša ekipa je jaka i srećan sam zbog toga. Cilj je povratak u Ligu šampiona, Inter to zaslužuje. Ako budemo dobro stajali u aprilu, pokušaćemo i da osvojimo titulu. Vjerujem u to, zbog toga sam i došao", kaže Jovetić, čiji tim ima dva boda manje od Rome i poravnat je na 2. mjestu sa Fiorentinom i Napolijem.

"Nemojmo sada o tituli, rano je. Puno je ekipa izjednačeno na vrhu, biće ovo zabavno prvenstvo.

Jovetić se ljetos vratio u Seriju A poslije dvije sezone provedene u Engleskoj. Dao je tri gola u prva dva kola, uslijedio je prekid, čeka se nastavak serije".

"Mogu više od ovoga i to ću uraditi! Za mene je jednostavnije igrati u Engleskoj, jer je puno više prostora za napadače. Tamo su odbrambeni igrači brži i fizički jači, ali su u Italiji lukaviji. U Italiji se igra da se ne izgubi, u Engleskoj uvijek na pobjedu. Ovdje je taktika u prvom planu.

Jo-Jo najavljuje nove golove...

"Cilj mi je da dam 20 u sezoni, ali je bitnije da pobjeđujemo".

Govorio je i povredi, kao i o idolima.

"Kada sam bio mali divio sam se Ševčenku i Ronaldinju. Povreda koljena je bio najteži trenutak u mojoj karijeri, ali mi je to pomoglo na neki način - mnogo sam naučio o sebi, brzo sam sazrio, čak sam i pročitao puno knjiga.

Poraslo mu je i samopoštovanje...

"S vremena na vrijeme protivnički igrači mi kažu nešto što nije lijepo, ali sam skoncenrtisan na sebe. Ako igram dobro, protivnik se ne može spasiti!" Rudi Garsija: Želim Romu na vrhu

Nakon promjenljivog početka, Roma je na vrhu Serije A i mnogi smatraju da u godini krize Juventusa malo ko može da je zaustavi u pohodu na titulu. Ipak, tu su Napoli, Inter, Fiorentina...

"Želimo Romu na vrhu ove sezone, iako će biti teško. Inter i Napoli su odlične ekipe, ali ne smijemo otpisati ni Juventus, koji može da se vrati u trku", kazao je trener „vučice” Rudi Garsija pred večerašnji derbi s Interom.

"Roberto Manćini je veliko ime u fudbalu i fantastičan trener. Inter ima fizički jaku ekipu koja je odlična u odbrani. Imaju puno kvalitetnih igrača, ali smo se dobro pripremili", dodao je Francuz.

On je ubijeđen da će proraditi Edin Džeko.

"Njegov trenutak će doći. Sjajan je napadač i rođeni pobjednik".

Bonus video: