Đanluka Vijali o borbi protiv raka i svojoj karijeri

U životu su 10 posto dešavanja, a 90 posto način na koji ih podnosimo. Nadam se da će moja priča biti korisna onima koji se bore protiv ove opake bolesti. Volio bih da mi neko priđe i kaže: "Nisam odustao zbog tebe.", rekao je Vijali
143 pregleda 0 komentar(a)
Đanluka Vijali, Foto: Getty Images
Đanluka Vijali, Foto: Getty Images
Ažurirano: 26.11.2018. 18:03h

Bivša zvijezda Čelsija i Juventusa, Đanluka Vijali govorio je za "Korijeru dela Seru" o svom životu i fudbalskoj karijeri.

Italijan će uskoro objaviti autobiografiju u kojoj otkriva borbu protiv raka.

- Bilo bi bolje da je nisam napisao, ali bilo je neizvodljivo. To je dio mog života kada sam morao da pokažem hrabrost, a nešto sam i naučio. Ne želite da vidite bliske ljude oko sebe kako pate, osjećate da je cijela situacija vaša krivica. Dešavalo mi se da nosim džemper ispod majice kako ljudi ne bi šta primijetili. Želim da vide uobičajenog Vijalija. Nakon nekog vremena odlučio sam sve da otkrijem i napišem knjigu. - kazao je 54-godišnji Vijali.

- Sve se izdešavalo prije godinu dana, ali se sada osjećam dobro. Još uvijek ne znam kako će se završiti. U životu su 10 posto dešavanja, a 90 posto način na koji ih podnosimo. Nadam se da će moja priča biti korisna onima koji se bore protiv ove opake bolesti. Volio bih da mi neko priđe i kaže: "Nisam odustao zbog tebe."

U karijeri je još nastupao za Kremoneze i Sampdoriju, prije nego je zaigrao za Juventus i Čelsi.

- Kremoneze je tim u mom srcu, a kao dječak navijao sam za Inter. Dok sam bio u Sampdoriji, tražili su me Juventus i Milan, ali predsjednik Mantovani mi je predstavio projekat i zbog njega sam ostao duže.

Vijali je za reprezentaciju Italije odigrao 59 utakmica i postigao 16 golova, a kao trener vodio je Čelsi i Votford.

Bonus video: