Di Marija: Želio sam da ostanem u Realu

0 komentar(a)
Anhel di Marija, Foto: Reuters
Anhel di Marija, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2015. 16:13h

Real u utorak dočekuje Pari Sen Žermen u četvrtom kolu Lige šampiona. Jak razlog da novinari Marke razgovaraju sa bivšim članom „merengesa“, sada adutom „svetaca“ Anhelom di Marijom, koji je pretprošle sezone udario pečat na osvajanje „la desime“, desete titule šampiona Evrope „kraljevskog kluba“.

„Želio sam da ostanem u Realu i da nikada ne odem iz njega“ – ne ostavlja ni trunke sumnje sjajni Agentinanac, ponavaljajući ono što je podvukao u pismu navijačima u avgustu 2014. godine, kada ga je uprava madridskog giganta poslala u Mančester junajted za 75 miliona eura.

„Ne znam puno o tome šta se dešavalo iza zatvorenih vrata. Otišao sam iz Madrida na način na koji sam otišao, a ono što sam ponio sa sobom je fantastičan momenat posljednjeg aplauza koji sam dobio na Santjago Bernabeu.“

Od tog posljednjeg aplauza u Madridu i avgusta 2014. Di Marija je promijenio tri dresa – poslije četiri sezone u Realu u Junajtedu se zadržao nepunu godinu, prije nego što se preselio u Pari Sen Žermen. U „gradu svjetlosti“ još traži svoje mjesto pod Suncem.

„Ubrzano se prilagođavam. Svi u klubu se od prvog dana trude da pomognu i meni i mojoj porodici. Moram pronaći svoje pravo mjesto u timu. Nije jednostavno doći u novi klub koji već ima razrađeni sistem igre.“

„Sveci“ su ušli u sezonu u petoj brzini. U francuskom prvenstvu nakon jedanaest kola sa devet pobjeda i dva remija drže lidersku poziciju sa sedam bodova više od najbližeg pratioca. U elitnom takmičenju, iz tri meča imaju sedam bodova (trijumfi nad Malmeom i Šahtjorom, kao i remi 0:0 sa Realom na Parku prinčeva) i prolaz u osminu finala im neće izmaći.

„Imamo tim koji je sposoban da osvoji Ligu šampiona.“ – logičan je zaključak Di Marije, koji je uspjesima „svetaca“ doprinio sa tri gola i tri asistencije.

„Ipak, da bi se uzeo pehar potrebno je da imate i dozu sreću, što sam naučio u Realu.“

Na pitanje novinara Marke šta se može očekivati od Parižana na Santjago Bernabeu u subotu, bivši vezista „kraljevskog kluba“ spremno odgovora:

„Vidjećete hrabar tim koji ide na pobjedu.“

Bonus video: