Platini: Najbolji sam kandidat za predsjednika Fife

Fifa je juče utvrdila sedam kandidata kao nasljednike Blatera
0 komentar(a)
Mišel Platini, Foto: Reuters
Mišel Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2015. 09:34h

Predsjednik Uefe Mišel Palktini, koji je do Etičkog komiteta Fife suspendovban na tri mjeseca, kazao je za britanski "Telegraf" da je najbolji kandidat za prvog čovjeka Svjetske kuće fudbala.

"Neki žele da me spriječe u učešću na izborima u Fifi, jer dobro znaju da sam najbolji kandidat i imam sve šanse za pobjedu. Ne žele da Fifom upravlja bivši igrač i da sudbinom fudbala upravlja čovjek iz ovog sporta. No, ja sam jedini kandidat koji je 2100 odsto povezan sam fudbalom, i to u svim strukturama - bio sam igrač, trener, selektor, direktor Nansija, organizator Mundijala i sada predsjednik Uefe, najmoćnije kontinentalne federacije", kazao je Platini.

"I sve to sam postigao čestitim radom, a odlično poznajem svjetsku fudbalsku porodicu, sva njena slaba mjesta i probleme. I pri svoj skromnosti, ja sam najbolji kandidat za predsjednika Fife", naglasio je Platini.

Predsjednik Uefe pod suspenzijom je zbog novca koji je primio od Sepa Blatera, dugogodišnjeg predsjednika Fife optuženog za korupciju.

Fifa je juče utvrdila sedam kandidata kao nasljednike Blatera, a to su: Platini, generalni sekretar Uefe Đani Infantino, princ Jordana Ali bin Al Husein, predsjednik Azijske fudbalske konfederacije šeik Salman bin Ibrahim Al Kalifa, nekadašnji zamjenik genseka Fife Žerom Šampanj, predsjednik Fudbalskog saveza Liberije Musa Biliti i Južnoafrikanac Tokio Sevale.

Bonus video: