HAOS U ATINI: Navijači AEK-a napali Ajaksove navijače, gađali ih Molotovljevim koktelima

Nekoliko navijača "žuto-crnih" je preskočilo ogradu, upalo na atletsku stazu i zasulo dio tribina gdje su se nalazili holandski navijači sa pirotehničkim sredstvima
167 pregleda 9 komentar(a)
AEK Ajax, Foto: Twitter
AEK Ajax, Foto: Twitter
Ažurirano: 27.11.2018. 20:05h

Navijači grčkog AEK-a napravili su pravi "pakao" navijačima holandskog Ajaksa, na utakmici Lige šampiona koja se igra u Atini.

Nekoliko navijača "žuto-crnih" je preskočilo ogradu, upalo na atletsku stazu i zasulo dio tribina gdje su se nalazili holandski navijači sa pirotehničkim sredstvima.

Prema Ajaksovim navijačima su tako poletjele baklje, petarde ali i molotovljevi kokteli.

Ono što je posebno zaprepastilo sve na stadionu je "mlaka" reakcija pripadnika grčke policije, koji su tokom nereda bili "posmatrači", da bi potom reagovali ali na navijače Ajaksa.

Reakicja policije još više začuđava, jer je prijestonica Grčke juče bila poprište pravog "uličnog rata" dvije navijačke frakcije.

Više stotina navijača holandskog tima potpomognuti navijačima Panatinaikosa i poljske Krakovije je pravila nerede i sukobe sa navijačima domaćih.

U jednom trenutku stvar se poprilično otela kontroli, a ulice Atine su izgledale kao set a snimanje nekog filma ratne tematike.

Utakmica je završena pobjedom Ajaksa 0:2.

Galerija

Bonus video: