Pioniri u Kotoru poraženi od Austrije

0 komentar(a)
Pionirska fudbalska reprezentacija, Foto: Fscg.me
Pionirska fudbalska reprezentacija, Foto: Fscg.me
Ažurirano: 27.10.2015. 17:13h

Pionirska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Kotoru od vršnjaka iz Austrije rezultatom 3:0, u prijateljskom meču koji je odigran u Kotoru.

"Sigurno da nismo priželjkivali ovaj rezultat i da nismo srećni zbog njega. Utakmica je bila lijepa za gledanje, puna ritma, trčanja i agresivnosti. Protivnik je veoma kvalitetan i sigurno su na veoma visokom nivou. U prvih dvadesetak minuta dobro smo stajli na terenu i u nekoliko situacije izvršili pritisak na njihovu zadnju liniju, gdje smo oduzeli lopte ali nam je nedostajao dobar završni pas kako bi smo došli u situaciju da postignemo gol. Austrija je preuzela konce igre u svoje ruke u drugom dijelu prvog poluvremena i iskoristila nadmoć da postigne dva gola koji su došli nakon pada koncentracije i neodlučnosti naše zadnje linije".

"U prvom minutu nastavka primili smo gol iz penala i čime je utakmica bila riješena. Do kraja susreta igra je bila ravniopravna a mi smo imali šansu preko Dinoše kada je austrijski golman spriječio siguran pogodak. Mislim da je naš najeveći problem bio to što nismo uspijevali da kada odzmemo loptu protiniku istu sačuvamo u svom posjedu kroz nekoliko pasova. Naši momci su dali sve od sebe i mi iz stručnog štaba smo vidjeli da je Austrija kvalitetna ekipa protiv koje može da se igra, pa ćemo se potruditi da u revanšu odigramo bolje nego danas. Najbitnije je što smo u ovom testu protiv jake reprezentacije Austirije imaju prostora za napredak i na tome ćemo predano raditi", rekao je selektor pionira Obren Sarić.

Isti rivali odigraće revanš meč u četvrtakna glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom i 11 časova.

Crna Gora – Austrija 0:3

Kotor - Stadion pod Vrmcem. Sudija: Luka Radulović (Crna Gora). Strijelci: Vienertiš 25, Vienertiš 38, Abubakar (penal). Žuti kartoni: Stuekler (Austrija).

Crna Gora: Petar Radulović, Matija Drinčić, Andrej Pupović, Boško Brković (Aldin Ćatović), Egzon Dinoša (Nemanja Šunjević), Petar Vukčević (Veljko Radenović), Danilo Šofranac (Lazar Rakočević), Andrija Krivokapić (Balša Dubljević), Iljia Vujović (Matija Račić), Abdel Osmanović (Aleksandar Glavan), Ilija Tripunović (Aleksandar Bulić).

Austrija: Valerijan Huetner, Paskal Maher, Amir Abdijanović (Stefan Pirčl), Lukas Farnberger (Pol Kunc), Oliver Vienertiš (Nikolas Sievald), Sise Abubakar (Stefan Fejrtag), Samuel Stuekler (Falvius Daniliuc), Nils Han, Fabijan Lajtner (Noa Oke Ejavo), Julian Turi, Sebastijan Ajgner.

Bonus video: