Održan turnir za djevojčice do 15 godina

Djevojčice iz Berana, Bijelog Polja, Pljevlalja, Podgorice, Nikšića i sa Cetinja dobile su priliku da pred slektorom ženskih selekcija Dervišem Hadžiosmanoviće i stručnim štabom prikažu svoje znanje.
0 komentar(a)
Ženski fudbal, Foto: FSCG
Ženski fudbal, Foto: FSCG
Ažurirano: 27.10.2015. 08:22h

Odjeljenje za bazni i ženski fudbal FSCG organizovalo je na trening kampu FK Budućnost turnir za djevojčice do 15 godine, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Na tunriru je učestvovalo šest ekipa i svi timovi su odigrali po dvije utakmice. Djevojčice iz Berana, Bijelog Polja, Pljevlalja, Podgorice, Nikšića i sa Cetinja dobile su priliku da pred slektorom ženskih selekcija Dervišem Hadžiosmanoviće i stručnim štabom prikažu svoje znanje.

"Iskoristili smo priliku da tokom okupljanja ženske kadetske selekcije organizujemo turnir za djevojčice koje će već od naredne godine biti kandidatkinje za mjesto u ovoj selekciji. Danas je na terenu FK Budućnost bilo 80 djevojčica i sve su dobile priliku da igraju. Stručni štab ženskih selekcija zadovoljan je viđenim i neke od djevojčica će se naći na spisku za kamp koji ćemo organizovati u februaru. Glavni cilj turnira ovog tipa je da najmlađe djevojčice dobiju priliku da igraju utakmice i da se takmiče sa svojim vršnjakinjama iz drugih gradova jer u ovom uzrastu nema takmičenja. FSCG će i u narednom periodu nastaviti da podržava ženske klubove a posebnu ažnju posvetićemo mlađim selekcijama", rekao je Amil Gerina koordinator kancelarije FSCG za bazni i ženski fudbal.

Bonus video: