Lider siguran na vrhu nakon goleade

"Viđen je izvanredan meč", i pored poraza pomenuo je trener Nikšićana Aleksandar Nedović, koji se u maju sa Mladošću radovao osvojenom Kupu
1 komentar(a)
Jasmin Muhović, Foto: Branko Krivokapić
Jasmin Muhović, Foto: Branko Krivokapić
Ažurirano: 26.10.2015. 17:04h

Nikola Peco Rakojević nije pokazao samilost prema svom nekadašnjem klubu, baš kao ni njegovi igrači prema svom doskorašnjem treneru Aleksandru Nedoviću - u oktobarskom gol festu na Starom aerodromu, Mladost je napadačkom lucidnošću prekrila odbrambenu poroznost i naivnost, isušivši Sutjesku.

Rezultatska tenzija, preokreti, prilike u nizovima u oba šesnaesterca, i, što je najvažnije, sedam pogodaka učinili su duel ukusnim jelom za fudbalske gurmane...

"Viđen je izvanredan meč", i pored poraza pomenuo je trener Nikšićana Nedović, koji se u maju sa Mladošću radovao osvojenom Kupu.

"Ovo su utakmice koje vraćaju publiku na stadione".

Na umiljatih podgoričkih 23 stepena Celzijusa, brzo se oglasila ljevica Darka Karadžića iz slobodnog udarca sa 23 metra - golman domaćih Mileta Radulović nije imao šansu da stigne brzu loptu, pa je Sutjeska u 13. minutu povela.

Rezultatski plus rivala, Mladost je brzo istopila petominutnom napadačkom vrelinom u finišu prvog dijela.

Najprije je Raičević poslije kornera izjednačio (31), a već u narednom napadu Pejović je šutirao, golman Poleksić kratko odbio loptu, pravo na nogu Muhovića (33).

"Ajde više!", povikao je slaveći svoj prvi gol u sezoni bivši igrač Petrovca, koji je ubrzo otrčao u zagrljaj saigraču "Piksiju" Kojaševiću, potpisniku trećeg pogotka domaćih (36).

Ni komotnih 3:1 nisu oslobodili briga lidera šampionata. Dovoljno je bilo 60 sekundi početkom drugog dijela, pa da Sutjeska pokaže karakter i ošamuti rivala.

Darko Karadžić je izvedenim kornerom isprovocirao Miloša B. Radulovića da zatrese sopstvenu mrežu (52), a zatim je energični Kordić "resetovao" rezultat.

"Sami smo krivi što je utakmica pošla tim tokom", analizirao je pomoćni trener kluba sa Starog aerodroma Srđan Nikić.

"Neozbiljno je da ekipa koja se bori za titulu primi dva gola u dva minuta".

No, ne može Mladost da primi toliko pogodaka koliko je u stanju da ih postigne - neuhvatljivi Kojašević je u 58. minutu još jednom pobjegao po desnoj strani i poslužio Muhovića, koji se u trenu okrenuo i poslao loptu iza Poleksića.

Kordić i Lončar su u završnici opasno ugrozili četvrti uzastopni trijumf paničnih "crvenih", ali su tri boda ostala na Starom aerodromu...

"Nismo zaslužili da izgubimo", uzdahnuo je Nedović, čija Sutjeska je poslije drugog uzastopnog poraza ostala na osmoj poziciji.

Bonus video: