"Telegraf": Abramovič želi Gvardiolu

“Abramovič će po drugi put pokušati da uvjeri Gvardiolu da prihvati posao na 'Stamford bridžu', ako Murinjo ne uspije da izvuče ekipu iz alarmantne krize”, piše “Telegraf”
1 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2015. 13:13h

Žoze Murinjo je katastrofalno otvorio novu sezonu, Čelsi ima samo 11 bodova nakon 10 kola Premijer lige, pa se sve glasnije priča o smjeni.

“Telegraf” javlja da bi mogao da ga zamijeni niko drugi do Pep Gvardiola.

“Abramovič će po drugi put pokušati da uvjeri Gvardiolu da prihvati posao na 'Stamford bridžu', ako Murinjo ne uspije da izvuče ekipu iz alarmantne krize”, piše “Telegraf” i tvrdi da posrednici već pokušavaju da procijene da li je Katalonac zainteresovan za klupu “plavaca”.

Iako je Specijalni uvjeren da neće biti otpušten, britanski list piše drugačije.

“Murinjo tvrdi da neće biti smijenjen čak i ako Čelsi završi u sredini tabele, ali je previše optimističan. Abramovič će vjerojatno reagovati čim vidi da mu bježi plasman u Ligu šampiona”, stoji u tekstu.

Gvardiola već treću godinu vodi Bajern, a ugovor mu ističe na kraju sezone. Pregovori oko nastavka saradnje nisu ni počeli, a britanski mediji ranije su pisali da bi Pep sljedeće sezone mogao da vodi Mančester siti.

Tabloid “Dejli mejl” takođe piše da bi Murinjo uskoro mogao da dobije drugi otkaz u Čelsiju, a da bi se na “Stamford bridž” kao privremena rješenja mogli vratiti Karlo Anćeloti ili Gus Hidink.

Navodno, Abramovič za menadžera na duži rok želi Gvardiolu ili Dijega Simeonea iz Atletika.

Bonus video: