"Romantičari" za četvrtu pobjedu u nizu

Lidera i Nikšićane dijeli 10 bodova na tabeli, ali na terenu je sve moguće. Zato niko iz Mladosti ne očekuje rutinsko odrađivanje posla na Starom aerodromu
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Luka Zeković
Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.10.2015. 08:14h

Mladost je pobjedom nad Rudarom u prošlom kolu napravila osjetnu razliku od četiri boda na liderskoj poziciji, a novi test je danas protiv Sutjeske u Podgorici.

Lidera i Nikšićane dijeli 10 bodova na tabeli, ali na terenu je sve moguće. Zato niko iz Mladosti ne očekuje rutinsko odrađivanje posla na Starom aerodromu.

"Biće neizvjestan meč. Oni će poslije poraza i eliminacije iz Kupa tražiti šansu da se iskupe, ali mi vjerujemo u svoj kvalitet i daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede. Prvi smo, imamo četiri boda više od drugoplasiranog Rudara. Želimo da opravdamo dobre igre u dosadašnjem dijelu sezone, ali to ni po koju cijenu ne smije da nam predstavlja pritisak", rekao je vezista Mladosti Mirko Raičević.

Sutjeska nije u situaciji da prijeti...

"Mladost je u odličnoj formi, a ima i veoma ozbiljnu ekipu. Mi ćemo tražiti šansu kroz hrabru igru, jer samo tako možemo nečemu da se nadamo. To nam je i obaveza zbog dresa koji nosimo. Očekujem odličnu utakmicu u kojoj ćemo i mi sigurno imati šta da pokažemo", istakao je Darko Karadžić.

Pljevljaci traže osvetu

Mornar je jedan od krivaca što je Rudar četiri koraka iza Mladosti (na otvaranju sezone pod Golubinjom bilo 2:2), pa je današnji duel na Topolici prava prilika da se vrati dio tog duga.

Neće, međutim, biti lako, jer su Barani i na svojoj travi često znali da pomrse račune Pljevljacima. Zato i ne čudi maksimalna opreznost u taboru šampiona i priželjkivanje makar sličnog izdanja kao nedavno u Kup duelu u Nikšiću.

Tada nova tri boda ne bi bila daleko, smatra lijevi spoljni pljevaljskog prvoligaša Dušan Nestorović.

"Ni danas nam nije jasno kako smo u avgustu uspjeli da izgubimo dva već osvojena boda, ali je i ta utakmica dokaz da u našoj ligi nema lakih rivala, niti se smije dozvoliti opuštanje svih 90 minuta. Ovog puta, iako hendikepirani neigranjem Božovića i Kneževića, bićemo ozbiljni i skoncentrisani od početka do kraja i, nadam se, opravdati ulogu favorita, bez obzira na to što su i domaćinu bodovi i te kako potrebni. Ali, Rudar je, ipak, kvalitetniji i još jedno neprijatno iznenađenje zaista ne bismo smjeli da dozvolimo", kaže iskusni defanzivac.

Budućnost sa Grbljem, Dečić-Iskra u Golubovcima

Budućnost je u srijedu u revanšu osmine finala Kupa bila ubjedljiva protiv Grblja (4:0), pa je realno očekivati da i u šampionatu bez problema upiše trijumf.

"Plavi" su pobijedili u posljednja četiri meča na svom terenu (po dva u prvenstvu i Kupu) u kojima nisu primili nijedan jedini gol...

"Nedavno smo dosta lako savladali istog protivnika u revanšu osmine finala Kupa, ali ovog puta će biti mnogo teže. Ipak, za nas je pobjeda jedina opcija. Želimo da zadržimo priključak za vodećim ekipama, a to je moguće samo ako budemo pobjeđivali u kontinuitetu. Devet bodova zaostatka za liderom jeste veliki minus, ali nije nenadoknadiv. Vjerujemo u prvenstvo dok god postoji šansa da se uključimo u trku za prvo mjesto", rekao je napadač Budućnosti Darko Nikač.

Dečić dočekuje Iskru, ali će se taj meč odigrati u Golubovcima zato što je Komisija za pregled i prijem terena FSCG suspendovala stadion u Tuzima jer "ne ispunjava uslove za odigravanje prvenstvenih i Kup utakmica".

"Faliće nam atmosfera iz Tuzi, ali ni Zeta nije daleko. Vjerujem da ćemo i tamo imati podršku. Teren na Trešnjici je u boljem stanju od našeg, a to nam ide u prilog. Respektujemo Iskru, riječ je o dobroj ekipi koja uvijek može da iznenadi. Čeka nas težak posao, ali igraćemo na pobjedu. Ne bježimo od uloge favorita, a nadam se da ćemo to opravdati na terenu", istakao je lijevi bek Tuzana Slobodan Lakićević.

Bokelj u Kotoru igra protiv Lovćena, dok Zeta gostuje u Petrovcu...

Parovi

Budućnost - Grbalj

Dečić - Iskra

Mornar - Rudar

Mladost - Sutjeska

Bokelj - Lovćen

Petrovac - Zeta

Svi mečevi počinju u 13.30 časova.

Bonus video: