Klop: Fudbal nije bajka

„Fudbal nije bajka. Momci se trude, rade, znaju da igraju i svi ste vidjeli koliko su bili razočarani nakon meča. Ali, to je fudbal”, rekao je harizmatični Njemac
0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2015. 19:56h

Jirgen Klop je bio jako blizu prve pobjede na klupi Liverpula, ali je Sadio Mane razočarao „Enfild” i golom u 86. minutu donio bod Sautemptonu.

„Ovo nije najbolji trenutak u ovoj sedmici. Investirali smo mnogo energije, puno smo se trudili, igrali odličan fudbal u većem dijelu meča. Mislio sam da ćemo pobijediti kada smo dali gol, ali nismo uspjeli”, jadao se Klop.

Na konstataciju novinara BBC-a da su svi željeli pobjedu na njegovom ligaškom debiju na Enfildu, harizmatični Njemac je u svom stilu odgovorio:

„Fudbal nije bajka. To je najveći problem. Nekad možemo da napravimo takve priče, ali bajke nisu tako česte. Momci se trude, rade, znaju da igraju i svi ste vidjeli koliko su bili razočarani nakon meča. Ali, to je fudbal”.

Bivši trener Borusije Dortmund i Majnca je upitan šta je mogao da promijeni za ovako kratak rok otkada je preuzeo tim od Brendana Rodžersa.

„Možemo da promijenimo mnogo stvari ako je potrebno, ali ne može sve odmah da profunkcioniše. Nije bitno šta možemo da promijenimo na kratak rok, već da to što promijenimo ponavljamo iz meča u meč”, zaključio je Klop.

Bonus video: