Roma preuzela prvo mjesto, Napoli nastavio seriju

Strijelci za Rimljane na "Frankiju" bili su Mohamed Salah i Žervinjo u prvom poluvremenu
2 komentar(a)
AS Roma, Foto: Reuters
AS Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2015. 21:52h

Roma je prvi put u sezoni odigrala meč na klasični italijanski način, sa mnogo manje rizika nego u prethodnim utakmicama i vratilo joj se višestruko - savladala je Fiorentinu u Firenci (2:1), preuzela prvo mjesto i najavila velike rezultate...

"Vučica" je za mnoge favorit broj jedan za Skudeto, ali je problem predstavljala defanziva koja je u gotovo svim mečevima bila najslabiji dio tima.

Večeras je sve funkcionisalo mnogo bolje, a Roma je već u prvom poluvremenu riješila utakmicu. Prvo je pogodio Mohamed Salah u 7. minutu (nije želio da slavi gol protiv bivšeg kluba), a onda je u 34. Žervinjo bio strijelac nakon kontranapada u kojem je čitav tim "viole" uhvaćen na polovini Rimljana.

Salah je u samom finišu isključen zbog faula i prigovora sudiji Danijeleu Orsatu.

Desetak sekundi prije kraja meča je konačan rezultat postavio Kuma Babakar.

Timu Rudija Garsije je ovo četvrta pobjeda u Seriji A, a u svakom meču u sezoni je primila makar pogodak.

"To što smo prvi ne znači da smo odjednom najveći favoriti za Skudeto, ali prija, jer je potvrda dobrog rada čitave ekipe", rekao je Garsija.

Roma je tako preuzela prvo mjesto od Fiorentine sa dva boda više, a toskanski klub je ostao na 18, koliko imaju i Inter (sinoć osvojio bod u Palermu) i Lacio, koji je večeras bio bolji od Torina (3:0).

U grupi ekipa sa 18 bodova je i Napoli, koji je sjajnu seriju rezultata nastavio u Veroni. "Azuri" su bili bolji od Kjeva, a jedini gol u četvrtoj pobjedi u nizu postigao je Gonsalo Iguain u 59. minutu.

Siniša Mihajlović se provukao kroz iglene uši - Milan je sa igračem više nije jedva savladao Sasuolo (2:1), pa je srpski stručnjak makar nakratko izbjegao otkaz, koji Silvio Berluskoni najavljuje...

„Rosoneri“ su poveli golom Karlosa Bake iz penala u 31. minutu, koji je skrivio golman gostiju Andrea Konsilji, zbog čega je isključen.

Domeniko Berardi je u 53. minutu izjednačio, da bi Luiz Adrijano u 86. krunisao ofanzivu sedmostrukog prvaka Evrope.

"Od Milana svi očekuju da igra dobro i da pobjeđuje. Sada je najvažnije da smo trijumfovali. Zvižduci navijača na stadionu? Nemam problem s tim, svako ima pravo da iskazuje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo. Zviždalo se i Bareziju i Maldiniju...", rekao je Mihajlović.

Juventus je bez problema savladao Atalantu golovima Paula Dibale i Marija Mandžukića. Moglo je da bude i ubjedljivije, ali je Marko Sportijelo u 79. minutu odbranio penal Polu Pogbi.

"Odigrali smo dobru utakmicu, a posebno me raduje to što u trećoj utakmici zaredom nismo primili gol. Idemo dalje, nastavljamo da podižemo nivo igre i da dajemo šansu što većem broju igrača, pogotovo mladima", istakao je trener "stare dame" Masimilijano Alegri.

Sampdorija je u prvom meču dana razbila Veronu (4:1).

Rezultati 9. kola

Kjevo - Napoli 0:1 (Iguain 59)

Fiorentina - Roma 1:2 (Babakar 90+4 - Salah 7, Žervinjo 34)

Lacio - Torino 3:0 (Lulić 40, Anderson 70, 90+4)

Juventus - Atalanta 2:0 (Dibala 28, Mandžukić 49)

Milan - Sasuolo 2:1 (Baka 31. penal, Adrijano 86 - Berardi 53)

Udineze - Frozinone 1:0 (Lodi 20)

Sampdorija - Verona 4:1 (Murijel 11, Zukanović 28, Sorijano 45+1, Eder 54 - Jonica 75)

Subota

Palermo - Inter 1:1

Karpi - Bolonja 1:2

Empoli - Đenova 2:0

Bonus video: