Rikardo Oliveira ponuđen Barseloni

0 komentar(a)
Rikardo Oliveira, Foto: Wikipedia
Rikardo Oliveira, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 24.10.2015. 14:54h

Fudbalskom klubu Barselona ponuđeno je da u zimskom prelaznom roku dovede 35-godišnjeg brazilskog napadača Rikarda Oliveiru, prenijeli su danas španski mediji.

Barselona je u potrazi za iskusnijim napadačem koji bi mogao da zamijeni nekog iz ofanzivnog tria koji čine Lionel Mesi, Nejmar i Luis Suares, pošto je Pedro Rodriges ljetos napustio klub, a mladi Munir El Hadadi i Sandro Ramires imaju problema sa formom.

Oliveira je tokom karijere nastupao za brojne klubove, među kojima su Valensija i Milan, a trenutno je član brazilskog Santosa, gdje bilježi odlične nastupe i najbolji je strijelac ekipe.

On je u oktobru poslije osam godina nastupio za reprezentaciju Brazila na posljednjoj kvalifikacionoj utakmici protiv Venecuele i bio strijelac gola u pobjedi svog nacioalnog tima.

Navodno bi veliku ulogu u potencijalnom transferu trebalo da ima Roberto De Asis Moreira, brat Ronaldinja, koji je Oliveirin menadžer.

Eventualni dolazak Oliveire, španski mediji su uporedili sa prelaskom Henrika Larsona u Barselonu pre 10 godina, kada je tada iskusan švedski napadač pomogao klubu da osvoji Ligu šampiona.

Prva želja trenera Barselone Luisa Enrikea je napadač Selte Manuel Nolito, ali će biti teško realizovati taj transfer s obzirom na finansijsku situaciju u kojoj je trenutno katalonski klub.

Bonus video: