Mihajlović: Ako ja ne uspijem, zovite istjerivača đavola

0 komentar(a)
Siniša Mihajlović, Foto: Beta/AP
Siniša Mihajlović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.10.2015. 13:18h

Trener fudbalera Milana Siniša Mihajlović rekao je danas da želi svoj klub da izvede iz krize, kao i to da treba da se pozove "istjerivač đavola" ako on to ne uspije.

"Znam šta želim da uradim ovde i sigurno ću to ostvariti. Imamo ono što je potrebno da klubu ide dobro. Ako ja to ne budem mogao da učinim, onda bi trebalo da pozovemo istjerivača đavola", prenijeli su italijanski mediji Mihajlovićeve riječi.

Milan će sjutra dočekati Sasuolo u devetom kolu Serije A, a Mihajlović je navodno uslovljen da mora da pobijedi ako želi da ostane na klupi. Njegov tim nakon osam utakmica ima 10 bodova i 13. je na tabeli italijanskog prvenstva.

Posljednji trening uoči duela sa Sasuolom trebalo bi da posjeti i klupski predsjednik Silvio Berluskoni, nakon što je odbio da javno podrži Mihajlovića.

"Imam odličan odnos sa njim i često razgovaramo. Prošle noći mi je rekao da se opustim i to je za mene znak vjere. Želim da mu zahvalim na privilegiji da razgovaram sa njim o idejama, ne samo o fudbalu, već o svemu", rekao je Mihajlović.

On je naveo da vjeruje u svoje igrače i da misli da su problemi u ekipi psihološke prirode.

"Nažalost, kažnjeni smo za svaku grešku. Glavna stvar je stav, odlučnost i želja za pobjedom", kazao je Mihajlović.

Nekadašnji selektor Srbije se zahvalio bivšim trenerima Milana Karlu Anćelotiju, Arigu Sakiju i Fabiju Kapelu, koji su ranije ove nedjelje pohvalno govorili o njemu.

Berluskoni: Imam apsolutno poverenje u Mihajlovića

Predsjednik Milana Silvio Berluskoni posjetio je danas fudbalere i pružio podršku ekipi i treneru Siniši Mihajloviću pred nastavak sezone.

"Razumijem da su navijači razočarani, ali ljetos sam uložio 150 miliona eura, tako da imam 150 razloga više od njih da budem razočaran", izjavio je Berluskoni.

Kako je rekao, on je posjetio tim kako bi mu pružio podršku da izađe iz rezultatske krize.

On je komentarisao Mihajlovićeve riječi sa konferencije za novinare da je Milanu potreban istjerivač đavola, ako on ne uspije da izvuče ekipu iz krize.

"Ja mogu da budem istjerivač đavola. Imam apsolutno povjerenje u našeg trenera, što je u stilu Milana. Mislim da sam motivisao igrače i dao im neke osnovne savjete", kazao je Berluskoni.

Kada je riječ o prodaji dijela kluba, Berluskoni je rekao da investitor sa Tajlanda Bi Taečaubol, koji bi trebalo da kupi 48 odsto akcija, još nije sredio papirologiju, ali da je uvjeren da će do kraja godine sve biti riješeno.

Utakmica između Milana i Sasuola igraće se u nedjelju od 15 sati.

Bonus video: