Anćeloti: U Italiji bih vodio isključivo Milan, eventualno Romu

0 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Beta/AP
Anćeloti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.10.2015. 11:57h

Karlo Anćeloti kaže da bi u Seriji A mogao da radi samo u Milanu ili Romi, ali da trenutno razmišlja o ponudama klubova iz inostranstva.

"Ako bih se vratio u italijanski fudbal, to bi isključivo bio Milan, eventualno Roma. U svakom slučaju, trenutno sam bliži inostranim klubovima. Bio sam na korak od povratka u Milan ovog ljeta, ali sam želio da se odmorim", rekao je Anćeloti za Gazetu delo Sport.

Anćeloti je kao igrač nosio dres Rome od 1979. do 1987. godine, nakon čega se preselio u Milan, za koji je igrao do kraja karijere, do 1992. godine.

Uprava Milana odlučila je da angažuje bivšeg selektor Srbije Sinišu Mihajlovića, koji se trenutno nalazi pod velikim pritiskom zbog slabih partija rosonera.

"Potrebno je strpljenje i vrijeme da sve dođe na svoje mjesto, jer ekipa je imala dosta promjena. Klub je uložio mnogo i očekivao se bolji početak sezone, zato je Mihajlović sad pod pritiskom. Naporan rad je jedini lijek za izlazak iz krize", poručio je Anćeloti.

Italijanski trener je dodao da ga reprezentacije ne zanimaju i da će se naredne sezone vratiti klupskom fudbalu.

"Vratiću se fudbalu sljedeće sezone, ako me neko bude želio. To će sigurno biti klub, a ne reprezentacija, jer volim da radim svaki dan na terenu i budem u kontaktu sa igračima", rekao ja 56-godišnji stručnjak.

Anćeloti je tokom karijere bio trener Ređine, Parme, Juventusa, Milana i Pari Sen Žermena.

Tri puta je bio prvak Evrope, dva puta sa Milanom, 2003. i 2007. godine i 2014. sa Realom, kome je donio prvi trofej Lige šampiona poslije 12 godina.

Bonus video: