Murinjo VS Bilić: Ljubav je uzajamna

0 komentar(a)
Bilić, Foto: Reuters
Bilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2015. 11:00h

Londonski derbi Vest Hem - Čelsi, danas u 16 časova na „Apton parku”, privlači pažnju ne samo zbog toga što se sastaju najveći hit i najveće razočaranje dosadašnjeg dijela sezone u Premijer ligi.

Biće to, naime, sudar dvije interesantne trenerske figure - kontroverznog i odavno dokazanog Žozea Murinja i nadolazećeg Slavena Bilića, čovjeka kome su bila dovoljna samo tri mjeseca na klupi Vest Hema da harizmatičnom pojavom i rezultatima „zapali” engleski fudbal.

"Ne poznajem ga dovoljno kao osobu, ali osjećam da bih mogao da postanem sjajan prijatelj s njim", kazao je Murinjo o Biliću juče na konferenciji za novinare.

Dakle, slični, a ipak dovoljno različiti...

"On je briljantni, gladni harizmatik", kazao je Bilić za Murinja, potvrdivši da je „ljubav” - uzajamna.

"Jednostavno, Murinjo je najbolji menadžer. On je sve samo ne dosadan. Za medije je magnet. Vidite koliko sam pitanja dobio o njemu, puno više nego o Vengeru na primjer, kada smo igrali protiv Arsenala", kazao je Hrvat.

Nije se Bilić zaustavio na tome.

"Najuspješniji ljudi, najharizmatičniji, pobjednici, uvijek dijele javnost. Ili ih volite, ili ih mrzite. Zato je harizma važna, jer kada ste vođa morate biti drugačiji. Murinjo je nije izgubio. Morate ga poštovati. Svi njegovi uspjesi govore sami za sebe, nevjerovatni su", završio je Bilić.

Uoči današnjeg obračuna, nekadašnji selektor Hrvatske, kasnije trener Lokomotive i Bešiktaša, ima čak šest bodova više od Murinja.

"Mnogo, mnogo mi se sviđa kao trener. Ove sezone radi nevjerovatne stvari", uzvratio je komplimente Portugalac.

Bonus video: