Dijego Kosta: „Nisam anđeo“

0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.10.2015. 10:36h

Menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini nedavno je rekao da bi Dijego Kosta trebalo da obuzda agresivnost na terenu. Arsen Venger je dodao da napadač Čelsija uvijek provocira.

Španski reprezentativac se, međutim, ne obazire mnogo na kritike.

„Došao sam dovde zbog načina na koji igram. Neću se promijeniti jer ljudi pričaju o tome. Fudbal uvijek mora imati strastvenu, agresivnu stranu, igrači moraju davati sve od sebe. Neki misle da je fudbal pozorište, da svi moraju biti fini".

A Kosta nije nimalo fin, što su ove sezone osjetili Emre Čan iz Liverpula i Loran Košćelni. Zbog udaranja defanzivca Arsenala, suspendovan je na tri meča.

“Mislim da se sve mijenja kada pređeš preko bijele linije i uđeš na teren, nisi više ista osoba. Nemilosrdan sam, a ta osobina mi ne smeta kod drugih. Na terenu ću se boriti za tim najbolje što mogu. Kada se utakmica završi, imam porodicu i prijatelje. Volim da se zabavljam kao svako normalan. Ali na terenu nisam anđeo.”

Muči se ove sezone Čelsi, koji je nakon devet kola Premijer lige na 12. poziciji sa skromnih 11 bodova. Muči se i Dijego Kosta, koji je u sedam nastupa postigao tri gola.

“Zaustavljaju me faulovima koje bi u Španiji kažnjavali žutim i crvenim kartonima, ali ovdje je to dio igre. Zemlje se razlikuju po fudbalskoj teoriji, ali ne žalim se. Moj posao je da se prilagodim lokalnoj kulturi i igram fudbal.”

Dvije posljednje sezone, Kosta je proslavljao titule u Španiji i Engleskoj – u Atletikovoj šampionskoj sezoni dao je 27 golova, a u debitantskoj godini na Ostrvu za “plavce” je postigao 20.

Bonus video: