Savo Milošević: „Imamo tim za SP u Rusiji“

2 komentar(a)
Savo Milošević, Foto: Tanjug
Savo Milošević, Foto: Tanjug
Ažurirano: 23.10.2015. 11:04h

Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Savo Milošević rekao je danas da garantuje kako će nacionalni tim potpuno spremno dočekati start kvalifikacija za Mundijal u Rusiji i istakao da je ekipi neophodna apsolutna podrška - od Saveza preko javnosti do države.

On je u intervjuu Tanjugu istakao da tim koji predvodi selektor Radovan Ćurčić ima izuzetnu perspektivu i da uz mala osvježenja iz mlade reprezentacije na najbolji način može da odradi posao i poslije tri propuštena velika takmičenja izbori mjesto na narednom šampionatu svijeta.

"Neke stvari se naziru, protiv Albanije i Portugalije se jasno vidjela ogromna razlika u igri tima iz bliže prošlosti. Ubeđen sam da ovaj sastav ima perspektivu, uz mala osvježenja iz mlade reprezentacije, kapacitet, snagu i moć da kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji budu uspješne", izjavio je Milošević.

Prema njegovim riječima, kao svaki normalan i razuman čovek mora da kaže da u životu ništa nije sigurno, pa ni plasman na SP, ali da je obaveza da se uradi sve da A tim start kvalifikacija dočeka potpuno spreman.

"Veliki deo problema, posebno u posljednja dva ciklusa jesu odluke (UEFA) koje su proistekle iz događaja u Đenovi i u Beogradu protiv Albanije, gdje Savez i tim nemaju niti krivicu, niti odgovornost. Sve te stvari moramo da otklonimo ako želimo da budemo u Rusiji. Ono što odgovorno tvrdim i garantujem jeste da će ekipa biti spremna da odradi posao koji se od nje očekuje u kvalifikacijama i da će to biti dovoljno da se nađemo u Rusiji", naveo je on.

Milošević posebno ističe da je A timu u ovom trenutku neophodna podrška svih - od Saveza preko javnosti do države.

"Jako je bitno da do septembra pokušamo da nađemo zajedništvo, svi mi i da tim ima podršku svih. To podrazumeva medije i javnost, a prvenstveno državu, na prvom mjestu i da naravno mi koji radimo u Savezu pripremimo tim da može to da odradi".

U kvalifikacijama za Mundijal, reprezentacija Srbije igra u grupi D zajedno sa Austrijom, Republikom Irskom, Velsom, Moldavijom i Gruzijom.

Bonus video: