Kecojević: Radim i nadam se povratku u selekciju

"Za mene je sjajno što je Semi Hipija preuzeo struku, jer je igrao na mojoj poziciji i zaista uviđam da mogu mnogo da naučim i napredujem", istakao je Kecojević
61 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Kecojević, Foto: Cirih
Ivan Kecojević, Foto: Cirih
Ažurirano: 22.10.2015. 09:59h

Pobjeda nad Bazelom u finalu Kupa Švajcarske, skalp sjajnom Viljarealu u Ligi Evrope prošle sezone, pa pad Ciriha na posljednje mjesto nakon 12 kola ove sezone. U pobjedama i porazima, nekadašnji crnogorski reprezentativac Ivan Kecojević vjeran je svom klubu i uvjeren da će niz loših rezultata uskoro biti iza Ciriha.

"Povrede ključnih igrača, odlazak nekoliko igrača u ljetnjem prelaznom roku, te smjene trenera - sve se nekako urotilo protiv nas, pa i ja sam zbog povrede odigrao svega pet od 12 prvenstvenih duela. A propustiću i naredni duel i tek za deset dana ću biti u prvom timu. Muči me ta povreda stopala koju sam zaradio krajem prethodne sezone, a obnovio u remiju sa Bazelom 4. oktobra", priča za „Vijesti” pouzdani štoper Kecojević.

Kecojević je morao da izađe u 30. minutu velikog derbija, koji je završen sa 2:2.

"Taj pozitivni rezultat nije uspio da podigne ekipu, jer očigledno da imamo problem sa motivacijom u duelima sa manjim klubovima. Cirih je jedan od četiri najveća kluba u zemlji i ambicija je stalno da klub bude u vrhu, ali nam se nije dalo. Bilo je previše smjena na klupi, nakon Ursa Mejera probalo se sa Masimom Rizom, a već mjesec dana sa nama radi ikona svjetskog fudbala Sami Hipija. Treba vremena da igrači prihvate nove ideje", naglasio je 27-godišnji Baranin.

Kako je to raditi sa nekadašnjim slavnim fudbalerom, koji je osvajao najveće klupske trofeje?

"Za mene je sjajno što je Hipija preuzeo struku, jer je igrao na mojoj poziciji i zaista uviđam da mogu mnogo da naučim i napredujem. Važno je da do pauze sakupimo što više bodova, a onda će se klub pojačati i biće bolje, siguran sam. Ugovorom sam vezan do ljeta 2017. godine i zadovoljan sam sa svim, samo da me zaobiđu te povrede".

Kecojević je za crnogorsku selekciju odigrao pet utakmica, a deset za mladu reprezentaciju.

"Nijesam dobijao poziv u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali na meni je da radim i da se nadam. Ostaje žal što nijesmo uspjeli. Taj kiks sa Lihtenštajnom poremetio je ekipu, koja nije uspjela da se konsoliduje do utakmice sa iznenađujuće dobrom Austrijom. A onda taj prekid sa Rusijom", zaključio je Kecojević

Bonus video: