Rudar trijumfalno kroz Nikšić

Nastavak takmičenje u Kupu Crne Gore izborili su i Mladost i Budućnost
3 komentar(a)
Rudar, Foto: Filip Roganović
Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.10.2015. 13:58h

Rudar, Budućnost, Mladost, Bokelj, Dečić, Zeta, Lovćen i Mornar igraće u četvrtfinalu Kupa Crne Gore, epilog je današnjih revanša osmine finala.

Sa izuzetkom Mornara i Lovćena, prošle su sve ekipe koje su trenutno u gornjem domu prvoligaškog fudbala, što pokazuje i da je trenutna tabela manje-više - realna.

Takođe, prošle su sve ekipe koje su zabilježile pobjede u prvim utakmicama osmine finala - u revanšima nije bilo iznenađenja.

Marković nosi Rudar

Najviše vatre očekivalo se u Nikšiću, gdje je Rudar protiv Sutjeske čuvao prednost od 1:0 iz Pljevalja prije tri sedmice, ali je neizvjesnost trajala samo deset minuta. Toliko je bilo potrebno Ivanu Markoviću, najboljem strijelcu Rudara, da pogodi mrežu na asistenciju Vlahovića i riješi sve dileme.

Nikšićanima su do kraja trebala tri gola da naprave čudo, a ne samo da nisu dali niti jedan, već su primili još dva.

Ponovo Ivan Marković, na dodavanje Božovića, pogodio je u 13. minutu nastavka za 0:2, da bi se u strijelce upisao i sam Božović, golom na novu asistenciju Vlahovića 14 minuta prije kraja.

"Svi pričaju da smo najbolja ekipa, a mi nikako da "otresemo" nekog protivnika, da to zaista i pokažemo. Evo to se konačno dogodilo, mnogo nam znači ova pobjeda pred nastavak sezone, a nakon poraza od Mladosti u prvenstvu. Jer, nije isto proći sa 1:1 u revanšu, ili sa pobjedom od 3:0. Na stranu moji golovi, ovakve pobjede podižu samopouzdanje", kazao je Marković.

Napadač iz Priboja već je dao pet golova u prvenstvu, a Pljevljacima je direktno donio četiri boda, golovima u nadoknadi protiv Grblja i Bokelja. Sada se raspucao i u Kupu.

Sa druge strane, zvižduci malobrojnih navijača Sutjeske svojim fudbalerima najbolje pokazuju u kakvom se stanju trenutno nalazi nikšićki klub.

Budućnost po notama Marka Burzanovića

Marković je lansirao Rudar, dok je Budućnost plesala po notama Marka Burzanovića - talentovani vezista "potpisao" je sva četiri gola protiv Grblja pod Goricom, dva je sam postigao, a kod ostala dva asistirao.

Pogodili su još Marko Ilinčić i Anđeo Drobnjak, sin sportskog direktora i nekada proslavljenog napadača Budućnosti, Anta Drobnjaka.

Ukupnim rezultatom 6:1 Podgoričani su prošli dalje, a trener Miodrag Vukotić stigao je i da odmori neke prvotimce pred subotnji duel sa istim rivalom, na istom mjestu, ali u prvenstvu.

"Bili smo bolji rival tokom cijelog meča, nije nas uspavao trijumf iz prve utakmice. Na kraju ubjedljiva i zaslužena pobjeda. Drago mi je zbog golova, a najbitnije da smo prosli u četvrtfinale", kazao je Burzanović.

Barani umalo sve da prokockaju

Mornar je protiv Petrovca poveo već u 6. minutu i time udvostručio prednost stečenu iz prvog meča, ali se do kraja utakmice kockao - Joboši je u 66. minutu donio izjednačenje Petrovcu, gosti su potom "preživjeli" i penal domaćina (promašaj Radončiča), ali do kraja meča nisu uspjeli da daju još jedan gol koji bi im donio prolaz.

"Mnogo teže od očekivanog smo došli do konačnog trijumfa. Umalo da sve prospemo, ali je najvažnije da smo izborili plasman u četvrtfinale. Okrećemo se prvenstvu", rekao je Rudolf Marčić, trener Mornara.

Rezultati i strijelci:

Sutjeska - Rudar 0:3 - prvi meč 0:1

Marković 10, 58, Božović 76.

Budućnost - Grbalj 4:0 - prvi meč 2:1

Bur­za­no­vić 15, 47, Ilin­čić 22, Drob­njak 73.

Mornar - Petrovac 1:1 - prvi meč 1:0

Vučinić 6. - Joboši 66.

Jedinstvo - Mladost 0:0 - prvi meč 0:2

Iskra - Bokelj 2:1 - prvi meč 0:3

Stanovčić 78, Pavićević 89. - Pajović 40.

Dečić - Ibar 5:1 - prvi meč 2:0

Lam­bu­lić 9 (penal), 54, Pe­pić 19, Kr­ka­no­vić 22, Vu­ljaj 66 - Mu­rić u 79 (penal).

Brskovo - Zeta 2:1 - prvi meč 0:3

Vidaković 15, Arimicu 42. - Klikovac 40.

Mladost Lješkopolje - Lovćen 3:2 - prvi meč 0:3

Ćetković 56, Radoman 67, 70 - Jablan 11, Vujović u 75.

Bonus video: