Drulović pred Bilbao: Pobjeda uvijek cilj

Šampion Srbije se poslije dva kola nalazi na prvom mjestu grupe L sa šest bodova, dok Bilbao ima tri manje
0 komentar(a)
Ljubinko Drulović, Foto: Betaphoto
Ljubinko Drulović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.10.2015. 13:15h

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je da vjeruje u pobjedu nad Atletikom iz Bilbaoa u Ligi Evrope koja bi otvorila vrata narednoj fazi i proljeću na evro-sceni.

Šampion Srbije se poslije dva kola nalazi na prvom mjestu grupe L sa šest bodova, dok Bilbao ima tri manje.

"Partizan je odigrao dvije odlične u Ligi Evrope. Očekuje nas duel sa kvalitetnom španskom ekipom, ali nadam se da ćemo nastaviti seriju i osvojiti tri boda. Šanse su 50-50, detalji će odlučiti", rekao je Drulović na konferenciji za medije.

Trener „crno-bijelih“ uoči meča ima dosta problema oko sastava tima zbog povreda Gregora Balažica, Marka Jevtovića, Abubakara Umarua, Stefana Babovića, Darka Brašanca i Saše Ilića.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Imamo kadrovske probleme, važni igrači kao što je Ilić su van stroja, dok ćemo za ostale vidjeti da li mogu da zaigraju. Ipak, bilo ko da izađe daće maksimum", dodaje Drulović.

On je otkrio da će umjesto suspendovanog Aleksandra Subića na poziciji lijevog beka najvjerovatnije igrati Nikola Leković.

"Nema tajni, pokušaćemo da iskoristimo njihove slabosti i iznenadimo ih. Pobjeda bi bila fantastičan rezultat, ali i remi bi nam bio dobar. Partizan je veliki tim i uvijek ide na tri boda, tako će biti i protiv Bilbaoa".

Prema njegovim riječima, plasman u 1/16 finala Lige Evrope bio bi sjajna stvar za Partizan i srpski fudbal i dodao da je razgovarao sa bivšim trenerom Zoranom Milinkovićem.

"Imao sa razgovor sa njim, izuzetno koristan za mene, jer mi je prenio neke stvari. Naredne dvije utakmice su krucijalne i moramo da učinimo sve da na proljeće nastavimo da igramo evropske utakmice. To bi bila sjajna stvar za nas“.

Utakmica između Partizana i Atletika igra se sjutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Bonus video: