Ronaldo protiv Ibre - klasik u Gradu svjetlosti

"Moderni", arapski Pari Sen Žermen je dva puta bio u četvftfinalu Lige šampiona, čak šest puta u minule dvije godine igrao protiv Barselone, ali nikada do sada - sa Realom
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2015. 11:06h

Duel dvije velike zvijezda svjetskog fudbala, Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića - najboljih strijelaca u istoriji Reala i Pari Sen Žermena, obilježiće večerašnje mečeve u grupama A, B, C i D Lige šampiona.

Kavani: I mi smo veliki klub

"Moderni", arapski Pari Sen Žermen je dva puta bio u četvftfinalu Lige šampiona, čak šest puta u minule dvije godine igrao protiv Barselone, ali nikada do sada - sa Realom.

Zato je Pariz na nogama pred dolazak "kraljevskog kluba".

"Velika je čast igrati protiv Reala, kluba velike istorije. Ali, i mi smo veliki klub, siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmicu i pružiti Realu mnogo povoda za razmišljanje. Moraće da drže na oku našu napadačku liniju", rekao je Edinson Kavani.

PSŽ i Real su neporaženi u grupi A, gotovo je izvjesno da će se plasirati u osminu finala, ali bi duel na „Parku prinčeva“ mogao da ponudi važan odgovor - ko je bliži prvoj poziciji, što je jako značajno za utakmice nokaut faze.

"Moramo da zaustavimo vaznemaljca, Kristijana Ronalda - kaže trener „svetaca“ Loran Blan, koji ne računa na povrijeđenog Davida Luiza, dok je Ibrahimović spreman, uprkos problemima sa povredom".

"Možda Pari Sen Žermen još nema karakteristike evropskog giganta, kakav je bez sumnje Real, ali smo silno motivisani da pobijedimo", dodao je francuski trener.

Duel u Gradu svjetlosti karakterističan je i zbog Anhela di Marije - Argentinac će prvi put igrati protiv Reala otkada je ljeta 2014. za preko 70 miliona eura napustio Madrid i prešao u Mančester junajted.

Benites o Ronaldu: Slažemo se

Real desetkovan stiže u Pariz - nema Benzeme i Karvahala, pod znakom pitanja je nastup Bejla, dok Modrić i Ramos takođe vuku povrede.

"Igraće njih dvojica, Benzema neće, za Bejla ćemo tek da vidimo", kazao je trener Rafa Benites, koji vjeruje da Real ulazi u formu.

"Na svakom narednom meču imamo sve duže faze dobre igre. Vjerujem da putujemo ka svom optimumu i da ćemo to pokazati u Parizu, iako nas povrede remete".

Španski stručnjak gostovao je juče na jednoj madridskoj radio stanici i govorio je o mnogim „škakljivim“ temama koje interesuju navijače.

"Moj odnos sa Ronaldom? Dajte molim vas! Umoran sam od čitanja da ne razgovaram sa Kristijanom. A ja to radim svak dan".

Pisalo se i da se Rafa posvađao sa Ramosom, da je izgubio kontrolu u svlačionici.

"Ramosa bih branio do smrti, eto koliko mi je značajan!

Na kraju, o odnosu Bejla i Ronalda:

"Odlčno se slažu i imaju zajednički cilj - da ekipa pobjeđuje. Dok god imam igrača koji daje i do 50 golova u sezoni, poput Ronalda, ja sam miran".

Pelegrinija brine povreda Aguera

Mančester siti dočekuje Sevilju i želi da naplati pobjedu iz Menhengladbaha u prošlom kolu, te napravi korak ka osmini finala.

No, trener Manuel Pelegrini je počeo konfreneciju za novinare spomenuvši igrača koji neće biti u protokolu.

"Serhio Aguero će pauzirati još najmanje 30 dana što je veliki udarac za nas. Ipak, Sterling i Boni su golovima na posljednjem meču protiv Bornmuta pokazali da mogu da ga odmijene", istakao je Čileanac, koji ne računa ni na Davida Silvu.

Duel na "Etihadu" je i direktan sudar za plasman u narednu rudnu, jer Siti i Sevilja imaju po tri boda, dok je Juventus neprikosnoven sa šest.

Ako "stara dama" večeras u Torinu slavi protiv Menhengladbaha, napraviće ključni korak ka osmini finala.

U grupi B sve ekipe imaju po četiri boda, da li će se danas raspetljati čvor - Mančester junajted je na „ruskom frontu“ protiv CSKA, dok Volfsbrug dočekuje PSV.

U grupi C, Atletiko Madrid ima zicer protiv Astane na "Visente Kalderonu", a nada se i da Benfika, koja ga je porazila u prošlom kolu, neće pobijediti Galatasaraj u Istanbulu.

Raspored

Grupa A

PSŽ - Real Madrid

Malme - Šahtjor

Grupa B

CSKA M. - Mančester j.

Volfsburg - PSV

Grupa C

Atletiko M. - Astana

Galatasaraj - Benfika

Grupa D

Juventus - Borusija M.

Mančester siti - Sevilja

Svi mečevi počinju u 20.45 časova.

Bonus video: