Jesu li prvi mečevi baš sve riješili?

Najuzbudljivije u Nikšiću - Sutjeska će u duelu dva posljednja šampiona pokušati da nadoknadi poraz 1:0 od Rudara na prvoj utakmici u Pljevljima
0 komentar(a)
Sutjeska - Budućnost, Foto: Vijesti
Sutjeska - Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 20.10.2015. 14:56h

Revanši osmine finala Kupa, osam utakmica - osim kristalnih favorita za prolaz u četvrtfinale.

Prvi mečevi dali su mnoge odgovore i ako se ne dogode čuda u narednu fazu će se plasirati Lovćen, Zeta, Mladost, Bokelj i Dečić. Sa druge strane, Rudar, Budućnost i Mornar imaju veliku šansu da prođu nakon minimalnih trijumfa u prvim utakmicama.

Motivisana Sutjeska napada Rudar

Nije, naravno, baš sve riješeno. U duelu finalista prvog izdanja Kupa u nezavisnoj Crnoj Gori, okršaju dva posljednja šampiona, Sutjeska će u Nikšiću pokušati da napravi podvig i nadoknadi minimalan poraz protiv Rudara iz prvog meča u Pljevljima.

"U prvoj utakmici smo pokazali da možemo da igramo protiv Rudara. Imali smo nekoliko dobrih šansi i nismo zaslužili da izgubimo. Zato nam je u revanšu mnogo značajni rezultat od utiska koji ćemo ostaviti igrom. Želimo da eliminišemo Rudar, svi u timu su spremni i motivisani i vjerujem da će možemo u četvrtfinale, uprkos nepovoljnom rezultatu iz prve utakmice", kazao je trener Sutjeske Aleksandar Nedović.

Pljevljaci su porazom od Mladosti izgubili korak za liderom, a Kup je prva šansa za iskupljenje.

„Neće biti lako u Nikšiću poslije izgubljenog derbija u Podgorici, ali ako smo pravi, onda to treba da pokažemo upravo u situacijama kada baš i ne ide sve kako smo planirali. Tamo nas, međutim, sigurno čeka motivisan rival koji će nastojati da iskoristi domaći teren i stigne minimalan zaostatak iz Pljevalja. Imamo i određenih kadrovskih problema, nedostajaće i kažnjeni Knežević koji je i riješio meč pod Golubinjom, ali sve to ne remeti našu namjeru da se plasiramo u četvrtfinale“, kaže pomoćni trener Vuko Bogavac.

Budućnost sa Grbljem, uvertira za prvenstvo

Budućnost je pobjedom u Radanovićima (2:1) završila veliki dio posla oko prolaska dalje, ostaje da se vidi da li će današnji revanš sa Grbljem biti samo uvertira za sudar dva tima u prvenstvu, na istom stadionu za samo tri dana (subota).

"Jesmo vrlo blizu, ali nismo završili posao. Svako opuštanje može da bude kobno i zato idemo na pobjedu i u revanšu", kaže lijevi bek Budućnosti Risto Radunović.

Parovi:

Dečić - Ibar (prvi meč 2:0)

Mladost Lješkopolje - Lovćen (3:0)

Mornar - Petrovac (1:0)

Brskovo - Zeta (0:3)

Sutjeska - Rudar (0:1)

Jedinstvo - Mladost (0:2)

Budućnost - Grbalj (2:1)

Iskra - Bokelj (0:3)

Sve utakmice igraju se sjutra u 13.30 časova

Bonus video: