Futsal: Spisak za kvalifkacije u Švedskoj

Sokoli" u prvom kolu turnira, koje je na programu 22. oktobra, igraju sa selekcijom Švedske. Narednog dana protivnik našoj reprezentaciji biće Grčka, dok će u posljednjem kolu koje se igra 25. oktobra izabranici Sveta Ljesara odgirati meč sa San Marinom.
0 komentar(a)
Futsal reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Futsal reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2015. 08:45h

Selektor futsal reprezentacije Crne Gore Sveto Ljesar objavio je spisak igrača za turnir preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Kolumbiji.

Naša futsal selekcija igraće u grupi 2 preliminarne runde kvalifkacija protiv selekcija Grčke, San Marina i Švedske, koja je domaćin turnira.

"Sokoli" u prvom kolu turnira, koje je na programu 22. oktobra, igraju sa selekcijom Švedske. Narednog dana protivnik našoj reprezentaciji biće Grčka, dok će u posljednjem kolu koje se igra 25. oktobra izabranici Sveta Ljesara odgirati meč sa San Marinom.

Plasman u glavnu rundu izboriće prvoplasirane ekipe i dvije najbolje drugoplasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa preliminarne runde kvalifkacija.

"Odradili smo pripreme u Tivtu i Podgorici, tokom kojih smo pokušali da ekipu dovedemo u takmičarski ritam. Najteže je pripremiti ekipu na fizičkom planu, jer većina igrača nastupa u domaćoj ligi koja nije previše zahtjevna. Ipak, kroz ove pripreme nastojali smo da se što bolje pripremimo i da na turniru otputujemo spremni. Imamo ekipu koja je spoj iskustva i mladosti, igrači su dobro pripremljeni na taktičnom planu, pa u dobroj atmosferi dočekujemo početak kvalifkacija", rekao je Ljesar.

Selektor našeg tima smatra da će se plasman u grupi 2 znati već nakon prva dva kola.

"Šveđani su jaka sportska nacija, dobri su u svim sportovima, pa tako i u futsalu. Prema informacijama koje imamo njihova selekcija sačinjena je uglavnom od naturalizovanih igrača. Na žrijebu su bili u prvom šeširu, domaćini su turnira, pa im pripada i uloga favorita. Grci su na rang listi ispred nas ali smatram da su kvalitetom veoma slični našoj selekciji, dok je San Marino potpuni autsajder. Vodićemo borbu sa Šveđanima i Grcima za osvajanje jednog od prva dva mjesta i u prva dva kola riješiće se pitanje putnika u narednu rundu kvalifikacija, dodao je selektor "sokola".

Spisak

Golmani: Dragoljub Despotović (Titograd) i Igor Asanović (Studentski dom).

Igrači: Nikola Perović (Mirabile moda), Milovan Drašković, Ilija Mugoša, Ranko Novović, Marko Bajčetić(Titograd), Dragan Jakovljević (Cezar), Semir Gurzaković (Fljamurtari, Albanija), Nedžad Haverić, Bojan Bajović, Saša Gojković (Agama), Aleksandar Obradović (Tivat) i Darko Ćalasan (Bajo Pivaljnin).

Bonus video: