Utakmica istine za Arsenal

„Tobdžije” u derbi sa Bavarcima ulaze nakon dva šokantna poraza od Dinama i Olimpijakosa. Roma na ispitu u Leverkuzenu
51 pregleda 0 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.10.2015. 10:19h

Malo koji trener u Evropi bi u ovom trenutku želio da se nađe u koži Arsena Vengera, makar kada je situacija u Ligi šampiona u pitanju.

Dva poraza od autsajdera, Dinama u Zagrebu i Olimpijakosa u Londonu, dovela su „tobdžije” do toga da moraju da se vade protiv ponajbolje ekipe na Starom kontinentu - Bajerna.

Bavarci su u prva dva meča slavili lagano (3:0 u Pireju i 5:0 protiv Dinama kod kuće) i večeras praktično igraju da obezbijede prvo mjesto u grupi. A Arsenalu gori - ako izgubi u derbiju, situacija je alarmantna, prolaz u osminu finala bio bi pod velikim znakom pitanja.

Barselona gostuje BATE-u, a pravi derbi u toj grupi E je na programu u Leverkuzenu. Bajer dočekuje Romu, koja nakon remija sa Barsom u Rimu i šokantnog poraza u Bjelorusiji mora da traži bodove na strani...

Venger: Bajern ima slabosti

Venger, koji provodi 20. sezonu na klupi Arsenala, vjeruje da njegov tim može da ispuni cilj i vrati ravnotežu nakon dva poraza.

"Možemo da budemo kritikovani da nismo dovoljno ozbiljno shvatili prve dvije utakmice u Ligi šampiona, ali protiv Bajerna to sigurno neće biti slučaj. Znamo da igramo protiv top kluba i svi će biti maksimalno fokusirani. Samouvjereni smo, jer smo i ranije igrali sa velikim timom Bajerna, makar jednako dobrim kao što je ovaj sada i savladali ga. To je bila ekipa koja je osvojila triplu krunu, sa Riberijem i Robenom u punoj snazi, sa Krosom, Švajnštajgerom i Milerom", aludirao je Venger na pobjedu na „Alijanc areni” (2:0) u revanšu osmine finala u sezoni 2012/2013.

Iskusni Francuz je poručio da nema perfektne ekipe.

"Svaki tim ima slabosti. Ako želite da kažem koje su Bajernove, to neću da uradim, ali ponavljam da nema ekipe koja nema slabu tačku", istakao je Venger.

Veliko poštovanje prema Arsenalu ima Pep Gvardiola, koji je više puta javno isticao i koliko cijeni Vengera. Sada je to i ponovio.

"Venger nije samo menadžer, već je i sportski direktor. Promijenio je Arsenal. On je više od trenera. On je sve u Arsenalu", naveo je Gvardiola i nastavio:

"Arsenalova situacija na tabeli nas neće zavarati, niti neki slabiji rezultati na startu sezone. Arsenalu ide dobro u Premijer ligi, logično je pomisliti da će im krenuti i u Ligi šampiona. I mi, međutim, želimo da nastavimo ritam iz prvenstva i da osvojimo bodove koji će nam mnogo značiti - kazao je Gvardiola.

Roma mora da „poništi” BATE

Roma je u dobroj seriji u prvenstvu Italije, ali sada se traži nešto više. Nakon dva kola u LŠ „vučica” ima bod, Barsa četiri na prvom mjestu, a Bajer i BATE po tri.

"Želimo pobjedu. Romi već 15 godina nedostaju veliki uspjesi, moramo to da promijenimo. U kom sastavu ćemo igrati? Ridiger i Džeko su se oporavili, ali ne da bi igrali 90 minuta. Svi su u konkurenciji sem Keita i Toti", rekao je Garsija.

„Farmaceuti” su nedavno u plej-ofu za Ligu šampiona eliminisali Lacio i vjeruju da će imati jednako uspjeha i sa drugim klubom iz Vječnog grada.

"Poštujemo Romu, ali kod kuće imamo šanse protiv svih", samouvjeren je Rodžer Šmit, trener Bajera.

Čelsi čeka komplikovano gostovanje u Kijevu nakon što je poražen u Portu, dok Zenit u grupi H traži trijumf protiv Liona koji bi ga gotovo lansirao u osminu finala...

"Protiv Aston Vile smo bili dobri, a sada treba da budemo odlični", najavio je trener Čelsija Žoze Murinjo gostovanje u Ukrajini.

Parovi

DANAS

GRUPA E

Bajer - Roma

BATE - Barselona

GRUPA F

Arsenal - Bajern

Dinamo Z. - Olimpijakos

GRUPA G

Dinamo Kijev - Čelsi

Porto - Makabi Tel Aviv

GRUPA H

Zenit - Lion

Valensija - Gent

SRIJEDA

GRUPA A

PSŽ - Real Madrid

Malme - Šahtjor

GRUPA B

CSKA M. - Mančester j.

Volfsburg - PSV

GRUPA C

Atletiko M. - Astana

Galatasaraj - Benfika

GRUPA D

Juventus - Borusija M.

Mančester siti - Sevilja

Svi mečevi počinju u 20.45 časova

Bonus video: